Пісний хліб в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Простий і доступний рецепт хліба в духовці. Можна використовувати форми для випічки, а якщо про немає, то звичайний лист. Дивіться як приготувати пісний хліб!
Приготуйте опару з теплої води, солі, цукру, дріжджів і невеликої кількості борошна. Дайте їй підійти. Додайте залишилася борошно і замісити пружне тісто. Приберіть в тепло на 1, 5-2 годину. Потім сформуйте булки і спечіть хліб. Хай щастить!
- Вода - 400 мілілітрів
- Дріжджі свіжі - 25 грам
- Сіль - 2 чайних ложки
- Цукор - 1 Ст. Ложка (без гірки)
- Борошно пшеничне вищого ґатунку - 4, 5 склянки
Приготуйте продукти. Я завжди відміряють однією склянкою і воду і борошно, стакан мій - 200 мл. На дві склянки води приблизно 4, 5 склянки борошна.
Візьміть глибоку зручну посудину. Відміряйте цукор, сіль, покладіть дріжджі.
Залийте двома склянками добре теплої води, але занадто гарячою, щоб не загинули дріжджові грибки. Рішення мають.
Додайте половинку склянки борошна, розмішайте і залишіть на 10 хвилин.
Ви побачите як піднімається опара, утворюється шапочка. Це хороший знак, значить дріжджі хороші.
Всипати частинами борошно і вимішують тісто. Спочатку в мисці, потім переходите на стіл або іншу робочу поверхню.
Коли у вас вийде пружний щільний колобок, накрийте його серветкою і залиште на 1, 5 години в теплі.
Ось таке повинно бути тісто через 1, 5 годину.
Розділити тісто на дві частини, сформуйте булки. Для випічки хліба дуже зручно використовувати силіконовий килимок, до нього нічого не прилипає.
Зробіть надрізи. Залиште хліб на 20 хвилин підійти. Потім відправте в гарячу духовку на 40 хвилин, температура 180 градусів.
Хліб готовий! Остудіть на решітці і подавайте до столу!