Пісний грибний пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Пісний, але дуже ситний пиріг. Він сподобається навіть тим, хто не дотримується посту. Картопля і гриби - це дуже вдале поєднання, а тісто для пирога ми якраз і приготуємо з картоплі. Буде смачно!
Картопля і гриби - це дуже вдале поєднання, ви не знаходите? Так давайте ж приготуємо смачний пісний пиріг з начинкою з грибів. Він припаде до смаку не тільки тим, хто постить. Рецепт приготування пісного грибного пирога простий. Єдина складність - вгадати з кількістю борошна. Адже картопля у всіх різна: в одній більше крохмалю, в інший менше. Перший раз спробуйте приготувати, дотримуючись усіх правил рецепта, а на наступний раз ви вже точно будете знати, яким має бути тісто і що йому не вистачає. Готуємо!
- Картопля - 600-700 грам
- Борошно пшеничне - 1, 5-2 склянки
- Рослинна олія - 6-7 Ст. Ложок(4 - в тісто, інше для обсмажування грибів)
- Гриби - 300-400 грам (будь-які)
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Сіль - 1 Чайна ложка (половина в тесті, інше для начинки)
- Перець чорний мелений - 1-2 Щепоток (за смаком)
Насамперед відваримо картоплю до готовності. Варити будемо в шкірці. Дивіться, щоб він не перетравився, краще мало не доварити.
Очистимо зварену картоплю від шкірки, розімніть його толкушкой або просто пропустимо через м'ясорубку.
Додамо сіль, рослинна олія, перемішуємо, потім додаємо борошно. Борошно додавайте частинами, картопля у всіх різна.
Вимішуємо гладке тісто. Воно повинно бути досить пружним.
Очищену цибулю і гриби нарізаємо дрібно, обсмажуємо їх на рослинному маслі до готовності. Солимо, додаємо перець. Можна додати сухі або свіжі трави: кріп, петрушку.
Змащуємо форму для випічки рослинним маслом, злегка присипаємо її борошном. Викладаємо в неї картопляне тісто, формуючи бортики. Шар тесту повинен бути приблизно 1.5 см. Товщиною (може, трохи більше).
Викладаємо начинку, разравниваем.
І випікаємо пиріг в розігрітій до 180 градусів духовці хвилин 45-50. Подаємо до столу, прикрасивши свіжою зеленню і крапельками пісного майонезу.