Рецепт Пісний грибний пиріг фото

Пісний грибний пиріг
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Картопля, Гриби
Пісні страви
На обід, На полуденок
Випічка, Пироги

Пісний, але дуже ситний пиріг. Він сподобається навіть тим, хто не дотримується посту. Картопля і гриби - це дуже вдале поєднання, а тісто для пирога ми якраз і приготуємо з картоплі. Буде смачно!

Картопля і гриби - це дуже вдале поєднання, ви не знаходите? Так давайте ж приготуємо смачний пісний пиріг з начинкою з грибів. Він припаде до смаку не тільки тим, хто постить. Рецепт приготування пісного грибного пирога простий. Єдина складність - вгадати з кількістю борошна. Адже картопля у всіх різна: в одній більше крохмалю, в інший менше. Перший раз спробуйте приготувати, дотримуючись усіх правил рецепта, а на наступний раз ви вже точно будете знати, яким має бути тісто і що йому не вистачає. Готуємо!

  • Картопля - 600-700 грам
  • Борошно пшеничне - 1, 5-2 склянки
  • Рослинна олія - 6-7 Ст. Ложок(4 - в тісто, інше для обсмажування грибів)
  • Гриби - 300-400 грам (будь-які)
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Сіль - 1 Чайна ложка (половина в тесті, інше для начинки)
  • Перець чорний мелений - 1-2 Щепоток (за смаком)
пісний грибний пиріг - фото крок 1
Насамперед відваримо картоплю до готовності. Варити будемо в шкірці. Дивіться, щоб він не перетравився, краще мало не доварити.
пісний грибний пиріг - фото крок 2
Очистимо зварену картоплю від шкірки, розімніть його толкушкой або просто пропустимо через м'ясорубку.
пісний грибний пиріг - фото крок 3
Додамо сіль, рослинна олія, перемішуємо, потім додаємо борошно. Борошно додавайте частинами, картопля у всіх різна.
пісний грибний пиріг - фото крок 4
Вимішуємо гладке тісто. Воно повинно бути досить пружним.
пісний грибний пиріг - фото крок 5
Очищену цибулю і гриби нарізаємо дрібно, обсмажуємо їх на рослинному маслі до готовності. Солимо, додаємо перець. Можна додати сухі або свіжі трави: кріп, петрушку.
пісний грибний пиріг - фото крок 6
Змащуємо форму для випічки рослинним маслом, злегка присипаємо її борошном. Викладаємо в неї картопляне тісто, формуючи бортики. Шар тесту повинен бути приблизно 1.5 см. Товщиною (може, трохи більше).
пісний грибний пиріг - фото крок 7
Викладаємо начинку, разравниваем.
пісний грибний пиріг - фото крок 8
І випікаємо пиріг в розігрітій до 180 градусів духовці хвилин 45-50. Подаємо до столу, прикрасивши свіжою зеленню і крапельками пісного майонезу.

Схожі рецепти