Пісний брауні
(покроковий рецепт з фото)
Йде пост, а їсти хочеться! Та й померти так можна, сидячи на одних овочах. Я вирішила урізноманітнити раціон і побалувати себе і близьких солоденьким. Ось, як я готувала пісний Брауні.
Пісний Брауні виходить не менш смачним без яєць і вершкового масла. Какао-порошок відмінно наповнює цей кекс ароматом і насиченими нотками. А з додаванням фруктового пюре це блюдо стає ще й корисним!
- Борошно - 2 склянки
- Цукор - 2 склянки
- Какао - 1 Склянка
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Фруктове пюре - 1 Склянка
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Ванілін - 1 штука
- Цукрова пудра - 3-4 Ст. Ложок
Просіваємо борошно. Насипаємо цукор, сіль, ванілін і розпушувач. Додаємо какао-порошок. Можна використовувати плитку темного шоколаду, попередньо потерши його на тертці.
Дістаємо яблучне варення, джем, або робимо пюре зі свіжих яблук. Можна взяти фрукти з компоту. Підійдуть персики, абрикоси, груші, сливи і т.Д. Якщо у вас свіжі фрукти, попередньо прогрійте їх з цукром до желеподібної форми.
Всі інгредієнти перемішуємо. Повидло або фруктове пюре поєднуємо один з одним. Можна змолоти їх в блендері. Якщо у вас його немає, скористайтеся міксером. Повинна вийти пастоподібна в'язка суміш.
Викладаємо тісто у форму з високими краями. Форму не забудьте попередньо змастити маслом. Ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на півгодини.
Перевіряйте кекс під час випічки, щоб низ не горів. За необхідності зробіть температуру нижче, тоді час випічки збільшиться. Дістаємо готовий кекс і нарізаємо його на шматочки. Я вирішила посипати їх зверху цукровою пудрою. Так підкреслить і смак, і колір. До них я подам гарячий чай. Смачного!