Рецепт Пісний брауні фото

Пісний брауні
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Українська кухня
Тісто
Пісні страви
На полуденок, На святковий стіл
Випічка

Йде пост, а їсти хочеться! Та й померти так можна, сидячи на одних овочах. Я вирішила урізноманітнити раціон і побалувати себе і близьких солоденьким. Ось, як я готувала пісний Брауні.

Пісний Брауні виходить не менш смачним без яєць і вершкового масла. Какао-порошок відмінно наповнює цей кекс ароматом і насиченими нотками. А з додаванням фруктового пюре це блюдо стає ще й корисним!

  • Борошно - 2 склянки
  • Цукор - 2 склянки
  • Какао - 1 Склянка
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Фруктове пюре - 1 Склянка
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Ванілін - 1 штука
  • Цукрова пудра - 3-4 Ст. Ложок
пісний брауні - фото крок 1
Просіваємо борошно. Насипаємо цукор, сіль, ванілін і розпушувач. Додаємо какао-порошок. Можна використовувати плитку темного шоколаду, попередньо потерши його на тертці.
пісний брауні - фото крок 2
Дістаємо яблучне варення, джем, або робимо пюре зі свіжих яблук. Можна взяти фрукти з компоту. Підійдуть персики, абрикоси, груші, сливи і т.Д. Якщо у вас свіжі фрукти, попередньо прогрійте їх з цукром до желеподібної форми.
пісний брауні - фото крок 3
Всі інгредієнти перемішуємо. Повидло або фруктове пюре поєднуємо один з одним. Можна змолоти їх в блендері. Якщо у вас його немає, скористайтеся міксером. Повинна вийти пастоподібна в'язка суміш.
пісний брауні - фото крок 4
Викладаємо тісто у форму з високими краями. Форму не забудьте попередньо змастити маслом. Ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на півгодини.
пісний брауні - фото крок 5
Перевіряйте кекс під час випічки, щоб низ не горів. За необхідності зробіть температуру нижче, тоді час випічки збільшиться. Дістаємо готовий кекс і нарізаємо його на шматочки. Я вирішила посипати їх зверху цукровою пудрою. Так підкреслить і смак, і колір. До них я подам гарячий чай. Смачного!

Схожі рецепти