Пісні капустяні котлети
(покроковий рецепт з фото)
Пісні капустяні котлети звичайно не замінять м'ясних, та й смак у них капустяний, але ці котлетки урізноманітнюють ваш раціон. Такі котлети можна зробити не тільки з молодою, але і з білокачанної капусти.
Подавайте капустяні котлети з улюбленими соусами, зеленню та іншими овочами. Особливо смачно вони поєднуються з помідором і горошком. Відмінне доповнення до розсипчастим каш і пюре. Пробуйте! А я поки розповім, як приготувати пісні капустяні котлети.
- Капуста - 1 кілограм
- Цибуля - 1 штука
- Кріп - 1 пучок
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Часник - 1-2 зубчиків
- Манна крупа - 0, 5 склянки
- Борошно пшеничне вищого ґатунку - 0, 5 склянки
- Панірувальні сухарі - 1 Склянка
- Масло рослинне - 0, 5 склянки (для смаження)
Підготуйте необхідні продукти для капустяних котлет. Приступимо!
Поставте воду для варіння капусти на вогонь, посоліть трішки і доведіть до кипіння. Капустіна розріжте на 4 частини, якщо дуже велика - на 6-8 частин. Покладіть в окріп і проваріть 5 хвилин.
Вареную капусту откиньте на сито, дайте добре стекти зайвій волозі.
Відріжте у кожного шматочками капусти качан, помістіть листя в чашу блендера, подрібніть.
До подрібненої капусті додайте дрібно порізану цибулю, часник і кріп, сіль, перець чорний мелений, перемішайте. Відкоректуйте на сіль.
Введіть в капусту манку і борошно, ретельно перемішайте фарш.
Готово! Дайте постояти хвилин 5-7 фаршу, щоб манка в теплій капусті трохи розбухла.
Вологими руками набирайте по столовій ложці фаршу, формуйте котлетку, панірують у сухарях.
Обсмажте котлети капустяні в рослинному маслі на сильному вогні до рум'яної скоринки.