Пісні голубці з овочами
(покроковий рецепт з фото)
Пісні голубці з овочами виходять, на мій погляд, такими ж смачними, як з м'ясом. Особливо підійдуть тим, хто періодично дотримується посту або віддає перевагу вегетаріанства.
Голубці - блюдо східно-європейської кухні, всім знайоме і улюблене. Найчастіше голубці готують з м'ясом і рисом. Однак в пісному вигляді вони не менш популярні. Начинка з рису, червоної сочевиці, лука, грибів і моркви робить блюдо не тільки корисним, але і ситним. А кисло-солодкий томатний соус надає неповторний смак цієї страви. Гриби беріть будь-які.
- Капуста білокачанна - 1-1, 5 кілограма
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 2 штуки
- Мал - 150 грам
- Сочевиця червона - 100 грам
- Соняшникова олія - 30 мілілітрів
- Томатна паста - 2 Ст. Ложки
- Опеньки - 150 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Лавровий лист - 1 штука
- Цукор - 1 Чайна ложка
У капусти зробіть чотири глибоких надрізу навколо качана. Викладіть в каструлю, налийте воду, доведіть до кипіння і варіть капусту 10-15 хвилин. Після охолодіть і зніміть листя.
Ріпчасту цибулю і моркву очистіть, помийте. Цибулю дрібно наріжте, а моркву натріть на тертці. Викладіть в сковороду.
Налийте соняшникову олію і тушкуйте цибулю з морквою 5-6 хвилин. Додайте гриби.
Гасіть лук з морквою і опеньками майже до готовності.
Мал і червону сочевицю відваріть майже до готовності. Викладіть в миску.
Додайте моркву, цибуля та гриби. Посоліть начинку за смаком і перемішайте.
У листа капусти зріжте потовщення біля основи і викладіть начинку.
Скрутіть конверт. Голубець готовий.
Викладіть голубці в каструлю з товстим дном.
Додайте томатну пасту.
Наливати 300-350 мл води. Додайте лавровий лист, сіль і цукор.
Накрийте каструлю кришкою і тушкуйте голубці на невеликому вогні 30-35 хвилин.
Пісні голубці з овочами готові. Подавайте на обід або вечерю.