Пишне дріжджове тісто
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 1-2
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Правильно приготоване тісто - запорука будь-якій хорошій випічки (листкової, дріжджовий або бісквітної). На жаль, не всі вміють робити його правильно, розповім, як приготувати пишне дріжджове тісто.
Опис приготування:
Крім того, що тісто готується швидко, воно виходить повітряним, як пух. З ним будь-яка випічка (пироги, пиріжки, булочки або хліб) завжди виходить дуже вдалою. Це справжня палочка-виручалочка для всіх господинь. Мені доводилося з нього готувати ніжні і м'які булки, ароматні і пишні пироги, результат мене дуже радував.
- Кефір - 1 Склянка
- Соняшникова олія - 1/2 склянки
- Дріжджі швидкодіючі - 11 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Цукровий пісок - 1 Ст. Ложка
- Борошно пшеничне - 3 склянки
1. У каструлю вливаю кефір, соняшникова олія, ложкою перемішую і відправляю на слабкий вогонь, підігрівають, потім солю і кладу цукровий пісок.
2. В іншому посуді змішую заздалегідь просіяне борошно і швидкодіючі дріжджі.
3. Сухі інгредієнти додаю в кефірну суміш і перемішую ложкою.
4. Потім перекладаю тісто на посипаний борошном стіл і вимішую його.
5. Готове тісто накриваю рушником і залишаю на 40-60 хвилин при кімнатній температурі.