Пишне дріжджове тісто
(покроковий рецепт з фото)
Правильно приготоване тісто - запорука будь-якій хорошій випічки (листкової, дріжджовий або бісквітної). На жаль, не всі вміють робити його правильно, розповім, як приготувати пишне дріжджове тісто.
Крім того, що тісто готується швидко, воно виходить повітряним, як пух. З ним будь-яка випічка (пироги, пиріжки, булочки або хліб) завжди виходить дуже вдалою. Це справжня палочка-виручалочка для всіх господинь. Мені доводилося з нього готувати ніжні і м'які булки, ароматні і пишні пироги, результат мене дуже радував.
- Кефір - 1 Склянка
- Соняшникова олія - 1/2 склянки
- Дріжджі швидкодіючі - 11 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Цукровий пісок - 1 Ст. Ложка
- Борошно пшеничне - 3 склянки
1. У каструлю вливаю кефір, соняшникова олія, ложкою перемішую і відправляю на слабкий вогонь, підігрівають, потім солю і кладу цукровий пісок.
2. В іншому посуді змішую заздалегідь просіяне борошно і швидкодіючі дріжджі.
3. Сухі інгредієнти додаю в кефірну суміш і перемішую ложкою.
4. Потім перекладаю тісто на посипаний борошном стіл і вимішую його.
5. Готове тісто накриваю рушником і залишаю на 40-60 хвилин при кімнатній температурі.