Пиріжки з яйцем і зеленою цибулею
(покроковий рецепт з фото)
Пиріжки з яйцем і зеленою цибулею користуються великою популярністю у багатьох господинь. Вони виходять смачними і пишними. Їх можна готувати як в духовці, так і обсмажувати на сковороді.
Любіть смачну домашню випічку? Тоді порадуйте своїх близьких ароматними пиріжками з начинкою з яйця і зелені. До речі, ви можете використовувати не тільки цибулю, але і будь-які інші трави на ваш вибір. Прекрасно поєднуються з цибулею петрушка і кріп. Щоб дізнатися, як приготувати пиріжки з яйцем і зеленою цибулею, прочитайте цей рецепт.
- Тісто дріжджове - 400 грам
- Куряче яйце - 6 штук
- Цибуля зелена - 50 грам
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
Візьміть готове дріжджове тісто, яке можна купити в магазині, або ж Ви можете це зробити самостійно. Розділіть його на рівні частини і скачайте з них кульки.
Поки тісто відпочиває, приготуйте начинку. Для цього відваріть круто курячі яйця, остудіть їх, очистіть від шкаралупи і нарубати кубиками. Додайте до них дрібно нарізану зелену цибулю, сіль і перець. Все тащательно перемішайте.
Кульки тесту викладіть на робочу поверхню, попередньо присипавши її борошном. Потім розкачати їх в кружечки однакового розміру.
Викладіть на кожен кружечок тіста по ложці начинки з яєць з зеленою цибулею. Потім скріпіть краї тіста так, щоб вони не розпалися в процесі запікання.
Викладіть пиріжки на деко, змащений олією або застелене пергаментом. Дайте їм расстояться півгодини. Змастіть зверху збитим яйцем, молоком або звичайною водою. Розігрійте духовку до двохсот градусів і запікайте пиріжки двадцять хвилин.