Рецепт Пиріжки з яйцем і зеленою цибулею фото

Пиріжки з яйцем і зеленою цибулею
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Овочі , Дріжджове тісто , Яйця , Цибуля , Зелена цибуля
Вегетаріанське харчування
На полуденок , На сніданок
Випічка , Страви з начинкою , Пиріжки
Кількість порцій: 12
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Пиріжки з яйцем і зеленою цибулею користуються великою популярністю у багатьох господинь. Вони виходять смачними і пишними. Їх можна готувати як в духовці, так і обсмажувати на сковороді.

Опис приготування:

Любіть смачну домашню випічку? Тоді порадуйте своїх близьких ароматними пиріжками з начинкою з яйця і зелені. До речі, ви можете використовувати не тільки цибулю, але і будь-які інші трави на ваш вибір. Прекрасно поєднуються з цибулею петрушка і кріп. Щоб дізнатися, як приготувати пиріжки з яйцем і зеленою цибулею, прочитайте цей рецепт.

  • Тісто дріжджове - 400 грам
  • Куряче яйце - 6 штук
  • Цибуля зелена - 50 грам
  • Сіль - За смаком
  • Перець чорний мелений - За смаком
пиріжки з яйцем і зеленою цибулею - фото крок 1
Візьміть готове дріжджове тісто, яке можна купити в магазині, або ж Ви можете це зробити самостійно. Розділіть його на рівні частини і скачайте з них кульки.
пиріжки з яйцем і зеленою цибулею - фото крок 2
Поки тісто відпочиває, приготуйте начинку. Для цього відваріть круто курячі яйця, остудіть їх, очистіть від шкаралупи і нарубати кубиками. Додайте до них дрібно нарізану зелену цибулю, сіль і перець. Все тащательно перемішайте.
пиріжки з яйцем і зеленою цибулею - фото крок 3
Кульки тесту викладіть на робочу поверхню, попередньо присипавши її борошном. Потім розкачати їх в кружечки однакового розміру.
пиріжки з яйцем і зеленою цибулею - фото крок 4
Викладіть на кожен кружечок тіста по ложці начинки з яєць з зеленою цибулею. Потім скріпіть краї тіста так, щоб вони не розпалися в процесі запікання.
пиріжки з яйцем і зеленою цибулею - фото крок 5
Викладіть пиріжки на деко, змащений олією або застелене пергаментом. Дайте їм расстояться півгодини. Змастіть зверху збитим яйцем, молоком або звичайною водою. Розігрійте духовку до двохсот градусів і запікайте пиріжки двадцять хвилин.

Схожі рецепти