Пиріжки з яблуками смажені
(покроковий рецепт з фото)
Пиріжки не обов'язково піч, їх можна смажити на сковороді! Так можна заощадити час, не включати духовку (особливо це добре в спеку) і спробувати всім звичні пиріжки з яблуками по-новому.
Можна смажити пиріжки, приготовані зі звичайного дріжджового тіста. А можна приготувати тісто на кефірі. Так буде ще швидше і простіше! Моя яблуня на дачі періодично "стукає" мене яблучками по голові, тому такі пиріжки смажу часто. Спробуйте!
Як приготувати пиріжки з яблуками смажені?
1. У великій мисці збийте яйце з трьома столовими ложками цукру і декількома пучками солі.
2. У яєчну масу додайте кефір і дві столові ложки рослинної олії. Продовжуйте збивати.
3. Просійте борошно і поступово вводите в рідку масу, додайте також розпушувач. Ретельно перемішайте.
4. Має вийти густе тісто, яке розділіть на 10-12 частин. З них ми будемо ліпити пиріжки.
5. Яблука промийте, очистіть від шкірки і серцевини. Натріть на крупній тертці. За бажанням можна збризнути натерті яблука лимонним соком і корицею. Обов'язково посипте яблучка цукром і перемішайте.
6. Робочу поверхню (стіл) присипте борошном. Кожен з 10-12 шматочків тіста розкачайте в коржик, повторює за формою чайне блюдце.
7. У центр розкатаної коржі покладіть повну, з гіркою столову ложку начинки. Ushtipnite кінець, зліпив пиріжок.
8. У сковороді нагрійте рослинну олію і обсмажте пиріжки з двох сторін до золотисто-коричневого кольору.
Подавайте пиріжки з яблуками смажені зі сметаною, присипавши цукровою пудрою.
Смачного!
- Борошно - 350 грам
- Кефір - 250 мілілітрів
- Яйце - 1 штука
- Цукор - 8 Ст. Ложок (три столові ложки з них - в тісто.)
- Сіль - 2-3 Щепоток
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Масло рослинне - 1/4 склянки (дві столові ложки - в тісто, інше - для смаження.)
- Яблука - 5 штук
Як приготувати пиріжки з яблуками смажені?
1. У великій мисці збийте яйце з трьома столовими ложками цукру і декількома пучками солі.
2. У яєчну масу додайте кефір і дві столові ложки рослинної олії. Продовжуйте збивати.
3. Просійте борошно і поступово вводите в рідку масу, додайте також розпушувач. Ретельно перемішайте.
4. Має вийти густе тісто, яке розділіть на 10-12 частин. З них ми будемо ліпити пиріжки.
5. Яблука промийте, очистіть від шкірки і серцевини. Натріть на крупній тертці. За бажанням можна збризнути натерті яблука лимонним соком і корицею. Обов'язково посипте яблучка цукром і перемішайте.
6. Робочу поверхню (стіл) присипте борошном. Кожен з 10-12 шматочків тіста розкачайте в коржик, повторює за формою чайне блюдце.
7. У центр розкатаної коржі покладіть повну, з гіркою столову ложку начинки. Ushtipnite кінець, зліпив пиріжок.
8. У сковороді нагрійте рослинну олію і обсмажте пиріжки з двох сторін до золотисто-коричневого кольору.
Подавайте пиріжки з яблуками смажені зі сметаною, присипавши цукровою пудрою.
Смачного!