Пиріжки з яблуками і гарбузом в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Що може бути смачніше домашньої випічки, зробленої з любов'ю? Порадуйте своїх дорогих за допомогою рецепта, як приготувати пиріжки з яблуками і гарбузом. Це смачні, ароматні і корисні ласощі.
Начинка дуже соковита, в міру солодка і ароматна. Такі пірожочкі люблять діти. Дуже класно їх є з молоком, особливо коли пиріжки ще теплі. З цієї кількості продуктів їх виходить дуже багато.
- Борошно - 800 грам
- Дріжджі сухі - 12 грам
- Молоко - 300 мілілітрів
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Цукор - 100 грам
- Маргарин (олія) - 200 грам
- Яйця - 3 штуки
- Ванілін - 1 щіпка
- Жовток - 1 штука (для змазування)
- Яблука - 1 кілограм
- Гарбуз - 500 грам
- Лимон - 0, 5 штуки
- Цукор - 1 Склянка
- Вершкове масло - 50 грам (в начинку)
1. У невеликій кількості теплого молока розведіть дріжджі і 2 ст. Ложки цукру. Залиште на 10 хвилин.
2. Збийте 3 яйця з цукром. Додайте 200 мл теплого молока, сіль і ванілін.
3. Розтоплений маргарин і дріжджі відправте в цю суміш.
4. Просійте борошно, надішліть її в миску і вимішайте м'яке тісто, яке не липне до рук. Накрийте рушником і залиште в теплому місці, щоб тісто піднялося.
5. Яблука очистіть і наріжте невеликим кубиком. Так само поступите з гарбузом. Збризніть яблука лимонним соком.
6. У каструлі з товстим дном розтопіть масло, додайте цукор і перемішайте. Відведіть туди яблука і гарбуз, тушкуйте до м'якості. Коли начинка охолоне, додайте лимонну цедру.
7. Тісто потрібно обминути і розділити на однакові кульки. Кожен розкачати качалкою в коржик. Викладіть столову ложку начинки, зберіть краї тіста, витягніть пиріжок потрібної форми і з'єднайте краю.
8. Пиріжки складіть в деко, накрийте рушником на 30 хвилин. Потім змастіть жовтком. Випікайте 25-30 хвилин при температурі 180 градусів.
9. Рум'яні пірожочкі готові!