Пиріжки з гарбузом в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Хочете побалувати себе і близьких не тільки смачною, але і корисною випічкою? Тоді пропоную вашій увазі відмінний варіант - повітряні і неймовірно апетитні пиріжки з гарбузом в духовці.
Пиріжки з гарбузом в духовці - це прекрасний варіант корисного перекусу для всієї родини. Таку випічку із задоволенням їдять діти і навіть ті, хто не дуже любить гарбуз. До того ж, начинку можна урізноманітнити, додаючи сухофрукти або горіхи, наприклад.
- Дріжджі - 22 грам
- Молоко - 500 мілілітрів
- Цукор - 5 Ст. Ложок
- Яйце - 1-2 штук
- Олія - 150 грам
- Борошно - 600 грам
- Гарбуз - 300 грам
- Морква - 2-3 штук
1. Як і будь-який інший випічки, рецепт приготування пиріжків з гарбузом в духовці неможливий без тесту. Для цього необхідно розігріти молоко і відправити в нього дріжджі. Ретельно перемішати, додати цукор, яйця і масло, сіль. Поступово вводити борошно, замішуючи тісто. Воно повинно вийти м'яким, еластичним і не липнути до рук. Тісто потрібно поставити в тепле місце і дати йому підійти.
2. Найкраще після першого підйому обминути тісто руками і дочекатися другого підйому. Потім можна приступати до роботи. Руки попередньо змастити маслом і відокремлювати по невеликому шматочку, розгортаючи корж.
3. Поки підходить тісто можна приготувати начинку. Гарбуз очистити і нарізати невеликими шматочками. Морква вимити, очистити і натерти на тертці. У сотейник або каструлю налити трохи рослинного масла (можна замінити вершкове масло). Відправити туди моркву та гарбуз, додати 3 столові ложки цукру. При бажанні можна додати трохи води. Гасити на середньому вогні до готовності.
4. На кожну розкатаний корж викласти невелику кількість начинки, намагаючись не потрапляти на краю.
5. Акуратно, але досить щільно потрібно заліпити краю.
6. Деко змастити олією або застелити пергаментом для випічки. Викласти пиріжки на відстані один від одного, так як пиріжки з гарбузом в духовці в домашніх умовах будуть збільшуватися в розмірах. Для додаткового блиску можна змастити їх збитим яйцем. Надіслати в попередньо розігріту духовку.
7. Коли пиріжки стануть рум'яними, їх можна діставати з духовки. Трохи остудити і відразу подавати до столу.