Пиріжки з вершкового тесту
(покроковий рецепт з фото)
Не завжди є час возитися з дріжджовий випічкою, ось тоді і приходять на виручку рецепти з прісного тіста. Їх варіантів маса. Але особливо смачними виходять пиріжки з вершкового тесту.
Такі пиріжки я називаю "мимохідь" . Готуються швидко, особливих навичок не потрібно. Зауважу один нюанс, якщо у вас сметана нижче 20%, її можна взяти трохи менше однієї склянки, т.К. Її консистенція більш рідка.
- Вершкове масло - 150 грам
- Крем 20% - 1 Склянка
- Борошно пшеничне - 320-350 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Яєчний жовток - 1 штука
- Розпушувач д / тесту - 1/2 чайних ложки
- Начинка - 380-400 грам (будь-яка)

Підготуйте необхідні інгредієнти.

У просіяне борошно додайте сіль, розпушувач д / тесту і натріть масло. Перетріть в крихту.

До крихті додайте жовток, сметану. Замісити м'яке, пластичне тісто. Довго не місите. Скачати в грудку, досить.

Загорніть тісто в плівку і приберіть в холодильник на 30 хвилин.

Через півгодини виберіть тісто. Розділи заготовок. Оптимальна вага 50 місто або 14 частин.

Сформуйте пиріжки. Начинки більше 1 ст.Л., не кладіть, в іншому випадку при випічці пиріжки порвуться.

Пиріжки перекладіть на деко. Поставте випікатися в розігріту до 180 градусів духовку на 35 хвилин.

Готові пиріжки дістаньте з духовки.

Перекладіть, злегка остудіть і подавайте.

Смачного!