Пиріжки з сирною начинкою
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 20 хв.
Урізноманітнити звичну несолодке випічку хочу запропонувати дуже цікавим і нескладним рецептом. Сир - чудовий варіант не тільки для запіканок або ватрушок, але і для пиріжків. Тільки спробуйте!
Опис приготування:
Поспішаю поділитися з вами ідеєю, як приготувати пиріжки з сирною начинкою. Незважаючи на те, що традиційний варіант - це духові, смажені пірожочкі з сиром не менше цікаві. В даному випадку начинка не солодка, а навпаки - солона. Це відмінний закусочний варіант для сніданку, пікніка або перекусу вдома і на роботі. Рецепт точно заслуговує вашої уваги!
- Дріжджі - 1 Ст. Ложка (без гірки)
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сир - 250-300 грам
- Борошно - 450 грам
- Кефір - 1 Склянка
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки(+ для смаження)
- Сіль - 1 щіпка
1. У глибоку миску просійте борошно і дрібку солі, додайте цукор і дріжджі.
2. Влийте кефір і рослинне масло. Замісити однорідне тісто. Вимішуйте його на робочому столі руками не менше 5 хвилин, щоб воно було м'яким, а пиріжки - повітряними.
3. Готове тісто знову перекладіть в мисочку, накрийте чистим рушником або харчовою плівкою і залиште в теплі хвилин на 40-50.
4. Для приготування начинки розімніть сир і додайте сіль за смаком. За бажанням можна додати трохи свіжої зелені.
5. Отщіпніте шматочок тесту, розкачайте його, викладіть в центр начинку.
6. Акуратно сформуйте пиріжок, щільно защіпнув краю.
7. На сковороді розігрійте трохи олії і смажте пиріжки з двох сторін до рум'яної.
8. Ось така краса. Смачного!