Пиріжки з сайра
(покроковий рецепт з фото)
Багато начинок для пиріжків і пирогів не буває! Я точно знаю, як можна урізноманітнити буденні страви. Розповім, як приготувати пиріжки з сайра. Навіть звичне тісто не завадить вам здивуватися!
Я пропоную вам прочитати, як приготувати пиріжки з сайра. Тісто буде дріжджовим, воно краще поєднується з консервою. Тому потрібно буде час, щоб воно настоялося. Але зате випічка вийде повітряної і м'якою. І що може бути смачніше таких ситних борошняних виробів до чаю на кожен день? правильно - нічого!
- Рис відварний - 200 грам
- Борошно - 900 грам
- Дріжджі сухі - 11 грам
- Молоко - 2 склянки
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Сайра консервована - 1 штука (банку)
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Чорний мелений перець - За смаком
- Яйце - 1 штука
- Вершкове масло - 50 грам
Нагрейте молоко. Додайте в нього цукор і дріжджі. Перемішайте і залиште на 15 хвилин до появи пінної "шапочки" .
Потім додайте до молока сіль і яйця. Збийте все до однорідної маси.
Всипте обережно борошно, почніть замішувати тісто еластичне.
Гарненько вимісіть тісто. Сформуйте з нього кулю, який залиште на годину в теплому місці.
Через цей час тісто ще раз обомніте і знову залиште на годину при кімнатній температурі.
З сайри злийте сік, видаліть кісточки, розімніть рибку виделкою.
Заздалегідь відваріть рис. Змішайте його з рибою. Посоліть і поперчіть начинку за смаком. Добре перемішайте.
З готового тіста скачайте джгут, наріжте його на шматочки по 2-3 см.
Розігрійте духовку до 200 градусів. Розкачайте кожен шматочок в коржик, в центр якої покладіть по 2 чайні ложки начинки.
Сформуйте пиріжки відправте їх в духовку на 45 хвилин.
Для 10 хвилин до кінця готування збийте яйце, змастіть їм пиріжки. Після запікання відразу промажьте пиріжки маслом. Смачного!