Пиріжки з картоплею і тушонкою
(покроковий рецепт з фото)
Часто на роботу з собою беру пиріжки. Заварюю в офісі кави або заливаю бульйон і перекушують. Пиріжки повинні бути ситними і, бажано, домашніми. А пиріжки з картоплею і тушонкою якраз такі!
Як приготувати пиріжки з картоплею і тушонкою?
1. Очистіть картопля, промийте, наріжте і поставте варити до готовності. Додати сіль.
2. Для тесту змішайте просіяне борошно, сіль, рослинне масло і соду. Соду можна не гасити, т.К. Буде додавати кефір. Влийте кефір, перемішайте і замісіть тісто. Тісто для пиріжків з картоплею і тушонкою має бути еластичним і не липнути до рук. Якщо тісто липне, додайте борошна. Поставте тісто в тепле місце без протягів і залиште на 30 хвилин.
3. Готову картоплю злийте і зітреш.
4. Картопля змішайте з тушонкою до однорідної маси.
5. По закінченню 30 хвилин, протягом яких тісто для пиріжків росло, тісто пам'ятайте, розкачайте в сосиску і поділіть на рівні частини.
6. Насипте на стіл борошна і кожну частину тіста розкачайте в млинець.
7. У кожен "млинець" додайте начинку (більше однієї столової ложки) і "склеродермії" краю своїм улюбленим способом.
8. Збийте яйце і змастіть яєчної масою пиріжки.
9. Готові пиріжки з картоплею і тушонкою викладіть на застелений пергаментом деко і відправляйте в розігріту до 190 градусів духовку на півгодини або менше. Пиріжки будуть готові, коли стануть золотисто-коричневими.
Пиріжки з картоплею і тушонкою готові! Тримайте їх у мисочці під кухонним рушником.
Смачного!
- Консервований - 350-400 грам
- Картопля - 6-7 штук
- Кефір - 350 мілілітрів
- Борошно - 4 склянки
- Сода - 1 Чайна ложка
- Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Яйце - 1-2 штук
1. Очистіть картопля, промийте, наріжте і поставте варити до готовності. Додати сіль.
2. Для тесту змішайте просіяне борошно, сіль, рослинне масло і соду. Соду можна не гасити, т.К. Буде додавати кефір. Влийте кефір, перемішайте і замісіть тісто. Тісто для пиріжків з картоплею і тушонкою має бути еластичним і не липнути до рук. Якщо тісто липне, додайте борошна. Поставте тісто в тепле місце без протягів і залиште на 30 хвилин.
3. Готову картоплю злийте і зітреш.
4. Картопля змішайте з тушонкою до однорідної маси.
5. По закінченню 30 хвилин, протягом яких тісто для пиріжків росло, тісто пам'ятайте, розкачайте в сосиску і поділіть на рівні частини.
6. Насипте на стіл борошна і кожну частину тіста розкачайте в млинець.
7. У кожен "млинець" додайте начинку (більше однієї столової ложки) і "склеродермії" краю своїм улюбленим способом.
8. Збийте яйце і змастіть яєчної масою пиріжки.
9. Готові пиріжки з картоплею і тушонкою викладіть на застелений пергаментом деко і відправляйте в розігріту до 190 градусів духовку на півгодини або менше. Пиріжки будуть готові, коли стануть золотисто-коричневими.
Пиріжки з картоплею і тушонкою готові! Тримайте їх у мисочці під кухонним рушником.
Смачного!