Рецепт Пиріжки з картоплею і опеньками фото

Пиріжки з картоплею і опеньками
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Борошно, Овочі, Картопля, Гриби, Опеньки
Пісні страви
На обід, На вечерю, На полуденок, На святковий стіл
Випічка, Пиріжки

Пиріжки з картоплею і опеньками сподобаються любителям грибів. Опеньки, правда, потрібно буде попередньо варити хвилин 50. Для сушених вистачить і 20-хвилинної варіння. У пиріжки додамо ще ріпчастої цибулі.

Як приготувати пиріжки з картоплею і опеньками?

1. Опеньки промийте, очистіть і поставте варити. Як тільки гриби дійдуть до кипіння і утворюється піна, відкиньте опеньки на друшляк. Промийте. Заново залийте водою і ставте варити в підсоленій воді. Загальний час варіння опеньків не повинно перевищувати однієї години. Оптимальний час - 50 хвилин.

2. Картоплю також відваріть з сіллю до готовності. Зітреш її, як тільки вона звариться.

3. Цибулину очистіть і нарубати дрібними кубиками. Обсмажте на олії до м'якості.

4. Змішайте картопляне пюре, відварені опеньки і смажену цибулю до однорідної маси. Начинка для наших пиріжків готова!

5. Замісити тісто для пиріжків. Борошно необхідно просіяти в глибоку миску, додати сіль, цукор і рослинне масло. Потім потрібно всипати розпушувач або погасити соду (оцтом або лимонним соком). Потім додайте кефір, перемішайте і замісіть тісто. Тісто для пиріжків повинно вийти еластичним і не липнути до рук. Якщо потрібно, додайте борошна. Залиште тісто під кухонним рушником на півгодини, щоб воно виросло. Спостерігайте за тим, щоб тісто не потрапило в протяг.

6. По закінченню півгодини тісто розкачати в трубочку, розділіть його на рівні шматочки і руками сформуйте кульки.

7. Деко застеліть пергаментом, викладіть пиріжки. У мисочці збийте вінчиком яйце. Змастіть поверхню кожної булочки збитим яйцем кондитерської пензликом.

8. Випікайте пиріжки з картоплею і опеньками в розігрітій до 200 градусів духовці протягом 30-40 хвилин до рум'яного кольору.

Пиріжки з картоплею і опеньками готові!

Смачного!

  • Опеньки - 0, 5 L
  • Картопля - 8 штук
  • Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
  • Борошно - 4 склянки
  • Рослинна олія - 5 Ст. Ложок(3 ст. Ложки - в тісто, 2 ст. Ложки - для смаження цибулі)
  • Кефір - 350 мілілітрів
  • Сода - 1 Чайна ложка
  • Сіль і перець - За смаком
  • Яйце - 1 штука
Як приготувати пиріжки з картоплею і опеньками?

1. Опеньки промийте, очистіть і поставте варити. Як тільки гриби дійдуть до кипіння і утворюється піна, відкиньте опеньки на друшляк. Промийте. Заново залийте водою і ставте варити в підсоленій воді. Загальний час варіння опеньків не повинно перевищувати однієї години. Оптимальний час - 50 хвилин.

2. Картоплю також відваріть з сіллю до готовності. Зітреш її, як тільки вона звариться.

3. Цибулину очистіть і нарубати дрібними кубиками. Обсмажте на олії до м'якості.

4. Змішайте картопляне пюре, відварені опеньки і смажену цибулю до однорідної маси. Начинка для наших пиріжків готова!

5. Замісити тісто для пиріжків. Борошно необхідно просіяти в глибоку миску, додати сіль, цукор і рослинне масло. Потім потрібно всипати розпушувач або погасити соду (оцтом або лимонним соком). Потім додайте кефір, перемішайте і замісіть тісто. Тісто для пиріжків повинно вийти еластичним і не липнути до рук. Якщо потрібно, додайте борошна. Залиште тісто під кухонним рушником на півгодини, щоб воно виросло. Спостерігайте за тим, щоб тісто не потрапило в протяг.

6. По закінченню півгодини тісто розкачати в трубочку, розділіть його на рівні шматочки і руками сформуйте кульки.

7. Деко застеліть пергаментом, викладіть пиріжки. У мисочці збийте вінчиком яйце. Змастіть поверхню кожної булочки збитим яйцем кондитерської пензликом.

8. Випікайте пиріжки з картоплею і опеньками в розігрітій до 200 градусів духовці протягом 30-40 хвилин до рум'яного кольору.

Пиріжки з картоплею і опеньками готові!

Смачного!

Схожі рецепти