Пиріжки з картоплею і цибулею
(покроковий рецепт з фото)
Пиріжки з картоплею і цибулею можна приготувати як в будні, так і на свято. Такі пиріжки красиво прикрасити кмином або меленими горішками. В основі тесту - кефір і борошно. Для румяности змажемо їх яйцем.
Опис приготування:
Як приготувати пиріжки з картоплею і цибулею?
1. Спершу замісіть тісто для пиріжків. Борошно потрібно просіяти в глибоку миску, додати туди сіль, цукор і рослинне масло. Всипте розпушувач або загасите соду оцтом або лимонним соком. Далі додайте кефір, перемішайте і замісіть тісто. Тісто для пиріжків повинно бути еластичним і не липнути до рук. Якщо потрібно, додайте борошна. Залиште тісто під кухонним рушником на 30 хвилин, щоб воно виросло. Уважно дивіться за тим, щоб тісто не потрапило в протяг.
2. Цибулю очистіть і наріжте невеликими кубиками.
3. Картоплю очистіть, промийте та відваріть до готовності з сіллю.
4. На середньому вогні в сковороді обсмажте подрібнену цибулю до м'якості.
5. Відварену картоплю зітреш.
6. Картоплю змішайте зі смаженою цибулею.
7. Через півгодини тісто розкачати в ковбаску, розділіть її на рівні шматочки.
9. Насипте на робочу поверхню трохи борошна і кожен кульку розкачати в корж.
10. У центр коржі викладіть 1, 5 столової ложки начинки, краю щільно защипніть.
10. На застелене пергаментом деко викладіть пиріжки.
11. У мисці збийте вінчиком яйце. Змастіть поверхню кожної булочки збитим яйцем. Для цього візьміть кондитерську пензлик.
12. Випікайте пиріжки з картоплею і цибулею в розігрітій до 200 градусів духовці 30-40 хвилин до рум'яного кольору.
Пиріжки з картоплею і цибулею готові!
Смачного!
- Картопля - 6-7 штук
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Борошно - 4 склянки
- Кефір - 300 мілілітрів
- Сода - 1 Чайна ложка
- Масло оливкове - 3 Ст. Ложки
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Яйце - 1 штука
1. Спершу замісіть тісто для пиріжків. Борошно потрібно просіяти в глибоку миску, додати туди сіль, цукор і рослинне масло. Всипте розпушувач або загасите соду оцтом або лимонним соком. Далі додайте кефір, перемішайте і замісіть тісто. Тісто для пиріжків повинно бути еластичним і не липнути до рук. Якщо потрібно, додайте борошна. Залиште тісто під кухонним рушником на 30 хвилин, щоб воно виросло. Уважно дивіться за тим, щоб тісто не потрапило в протяг.
2. Цибулю очистіть і наріжте невеликими кубиками.
3. Картоплю очистіть, промийте та відваріть до готовності з сіллю.
4. На середньому вогні в сковороді обсмажте подрібнену цибулю до м'якості.
5. Відварену картоплю зітреш.
6. Картоплю змішайте зі смаженою цибулею.
7. Через півгодини тісто розкачати в ковбаску, розділіть її на рівні шматочки.
9. Насипте на робочу поверхню трохи борошна і кожен кульку розкачати в корж.
10. У центр коржі викладіть 1, 5 столової ложки начинки, краю щільно защипніть.
10. На застелене пергаментом деко викладіть пиріжки.
11. У мисці збийте вінчиком яйце. Змастіть поверхню кожної булочки збитим яйцем. Для цього візьміть кондитерську пензлик.
12. Випікайте пиріжки з картоплею і цибулею в розігрітій до 200 градусів духовці 30-40 хвилин до рум'яного кольору.
Пиріжки з картоплею і цибулею готові!
Смачного!