Рецепт Пиріжки з картоплею і цибулею фото

Пиріжки з картоплею і цибулею
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Картопля , Цибуля
Пісні страви
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Випічка , Пиріжки
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Пиріжки з картоплею і цибулею можна приготувати як в будні, так і на свято. Такі пиріжки красиво прикрасити кмином або меленими горішками. В основі тесту - кефір і борошно. Для румяности змажемо їх яйцем.

Опис приготування:

Як приготувати пиріжки з картоплею і цибулею?

1. Спершу замісіть тісто для пиріжків. Борошно потрібно просіяти в глибоку миску, додати туди сіль, цукор і рослинне масло. Всипте розпушувач або загасите соду оцтом або лимонним соком. Далі додайте кефір, перемішайте і замісіть тісто. Тісто для пиріжків повинно бути еластичним і не липнути до рук. Якщо потрібно, додайте борошна. Залиште тісто під кухонним рушником на 30 хвилин, щоб воно виросло. Уважно дивіться за тим, щоб тісто не потрапило в протяг.

2. Цибулю очистіть і наріжте невеликими кубиками.

3. Картоплю очистіть, промийте та відваріть до готовності з сіллю.

4. На середньому вогні в сковороді обсмажте подрібнену цибулю до м'якості.

5. Відварену картоплю зітреш.

6. Картоплю змішайте зі смаженою цибулею.

7. Через півгодини тісто розкачати в ковбаску, розділіть її на рівні шматочки.

9. Насипте на робочу поверхню трохи борошна і кожен кульку розкачати в корж.

10. У центр коржі викладіть 1, 5 столової ложки начинки, краю щільно защипніть.

10. На застелене пергаментом деко викладіть пиріжки.

11. У мисці збийте вінчиком яйце. Змастіть поверхню кожної булочки збитим яйцем. Для цього візьміть кондитерську пензлик.

12. Випікайте пиріжки з картоплею і цибулею в розігрітій до 200 градусів духовці 30-40 хвилин до рум'яного кольору.

Пиріжки з картоплею і цибулею готові!

Смачного!

  • Картопля - 6-7 штук
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Борошно - 4 склянки
  • Кефір - 300 мілілітрів
  • Сода - 1 Чайна ложка
  • Масло оливкове - 3 Ст. Ложки
  • Сіль - 1/2 чайних ложки
  • Яйце - 1 штука
Як приготувати пиріжки з картоплею і цибулею?

1. Спершу замісіть тісто для пиріжків. Борошно потрібно просіяти в глибоку миску, додати туди сіль, цукор і рослинне масло. Всипте розпушувач або загасите соду оцтом або лимонним соком. Далі додайте кефір, перемішайте і замісіть тісто. Тісто для пиріжків повинно бути еластичним і не липнути до рук. Якщо потрібно, додайте борошна. Залиште тісто під кухонним рушником на 30 хвилин, щоб воно виросло. Уважно дивіться за тим, щоб тісто не потрапило в протяг.

2. Цибулю очистіть і наріжте невеликими кубиками.

3. Картоплю очистіть, промийте та відваріть до готовності з сіллю.

4. На середньому вогні в сковороді обсмажте подрібнену цибулю до м'якості.

5. Відварену картоплю зітреш.

6. Картоплю змішайте зі смаженою цибулею.

7. Через півгодини тісто розкачати в ковбаску, розділіть її на рівні шматочки.

9. Насипте на робочу поверхню трохи борошна і кожен кульку розкачати в корж.

10. У центр коржі викладіть 1, 5 столової ложки начинки, краю щільно защипніть.

10. На застелене пергаментом деко викладіть пиріжки.

11. У мисці збийте вінчиком яйце. Змастіть поверхню кожної булочки збитим яйцем. Для цього візьміть кондитерську пензлик.

12. Випікайте пиріжки з картоплею і цибулею в розігрітій до 200 градусів духовці 30-40 хвилин до рум'яного кольору.

Пиріжки з картоплею і цибулею готові!

Смачного!

Схожі рецепти