Пиріжки з капустою і сиром
(покроковий рецепт з фото)
Смажені пиріжки з капустою і сиром стануть відмінним доповненням до чаю, а також до будь-яких перших страв замість хліба. Пишні, з чудовою, смачною начинкою, сподіваюся вони сподобаються вам і вашим близьким.
Якщо ви вже мали справу з дріжджовим тестом, то приготувати пиріжки з капустою і сиром для вас не складе великих труднощів. Головне в цій справі, щоб дріжджі були свіжі, тоді успіх вам гарантований. Все дуже просто. Звичайно, доведеться витратити години 2 вашого часу, але воно того варто. Смачні, пишні пиріжки порадують вашу родину і гостей.
- Капуста білокачанна - 250 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Сир твердий - 100 грам
- Молоко - 100 мілілітрів
- Вода - 100 мілілітрів
- Дріжджі свіжі - 20 грам
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Соняшникова олія - 70 мілілітрів
- Борошно пшеничне - 350-400 грам
Підготуйте інгредієнти для приготування пиріжків.
Приготуйте тісто. Для цього воду змішайте з молоком і підігрійте. Додайте дріжджі, цукор, 3-4 столові ложки рафінованої соняшникової олії і сіль. Я змішувала все інгредієнти в чаші міксера, але можна це зробити в будь-який глибокому посуді.
Всипте просіяне борошно.
Замісити м'яке, еластичне, НЕ липнуче до рук тісто.
Тісто накрийте рушником або харчовою плівкою. Поставте в тепле місце. Через годину-півтори тісто збільшиться в об'ємі в два-три рази.
Поки тісто піднімається зробіть начинку для пиріжків. Ріпчасту цибулю очистіть, помийте і дрібно наріжте. Викладіть в сковороду.
Капусту дрібно наріжте і додайте в сковороду до цибулі.
Наливати 20 мл. Соняшникової олії і тушкуйте цибулю з капустою до м'якості 10 хвилин, періодично перемішуючи.
Тушковану капусту з цибулею остудіть і додайте тертий твердий сир. Посоліть за смаком і перемішайте начинку.
Коли тісто підійде, дістаньте його з миски і обомніте. Після розділіть на кульки вагою 50-60 грам. Кожна кулька розкачайте в коржик, на яку викладіть начинку. Зліпити краю коржі, утворюючи пиріжок.
На гарячу сковороду з соняшниковою олією викладіть пиріжки.
Обсмажте пиріжки з обох боків до золотистого кольору.
Пиріжки з капустою і сиром готові. Можна подавати до столу. Смачного!