Рецепт Пиріжки з хрущовського тесту фото

Пиріжки з хрущовського тесту
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Борошно , Овочі , Молочні продукти , Яйця , Молоко , Цибуля , Зелена цибуля
Вегетаріанське харчування
На полуденок
Випічка , Страви з начинкою , Пиріжки
Кількість порцій: 6-7
Час приготування: 8 г. 0 хв.

Тісто для пиріжків, приготоване за цим рецептом, можна зберігати в холодильнику кілька тижнів і використовувати в міру необхідності. Пиріжки з хрущовського тесту - одні з найсмачніших!

Опис приготування:

У цьому рецепті ви дізнаєтеся, як приготувати пиріжки з хрущовського тесту, дуже смачні пиріжки з яєчної начинкою і зеленню, які, за легендою, були улюбленими пиріжками Микити Хрущова. Якщо ви хочете приготувати більш корисний варіант пиріжків, майонез в начинці можна замінити сметаною. Раджу вам накрити готові гарячі пиріжки пергаментним папером, щоб вони не пересохли і стали м'якшими.

  • Масло вершкове або маргарин - 200 грам
  • Дріжджі пресовані - 50 грам
  • Борошно пшеничне - 500-560 грам
  • Молоко - 200 мілілітрів
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Дріжджі сухі - 2, 5 чайних ложки
  • Петрушка - 1 пучок
  • Кріп - 1 пучок
  • Крем - 1, 5 Ст. Ложки
  • Куряче яйце - 5-6 штук
пиріжки з хрущовського тесту - фото крок 1
1. Тепле молоко змішайте з цукром, сухими дріжджами (або пресованими) і сіллю. Розмішайте, щоб дріжджі розчинилися.
пиріжки з хрущовського тесту - фото крок 2
2. Вершкове масло або маргарин кімнатної температури змішайте з борошном, додайте раніше розведені дріжджі і розмішайте. Вимісити тісто і накрийте його плівкою. Надішліть в холодильник на ніч.
пиріжки з хрущовського тесту - фото крок 3
3. Приготуйте начинку: яйця відваріть і наріжте дрібними кубиками, цибуля, петрушку і кріп подрібніть. Посоліть і поперчіть за смаком, додайте сметану і перемішайте.
пиріжки з хрущовського тесту - фото крок 4
4. Тісто злегка вимісити і розкачати в пласт товщиною 3-4 мм. Виріжте кола з тіста і викладіть начинку. З'єднайте краю пиріжка так, щоб шов був знизу.
пиріжки з хрущовського тесту - фото крок 5
4. Змастіть пиріжки злегка збитим яйцем. Викладіть їх на застелений пергаментним папером деко і випікайте в розігрітій до 200 градусів духовці до рум'яного кольору.
пиріжки з хрущовського тесту - фото крок 6
6. За бажанням можете накрити готові пиріжки пергаментним папером на п'ять хвилин, щоб вони були більш м'якими. Смачного!

Схожі рецепти