Пиріжки з хрущовського тесту
(покроковий рецепт з фото)
Тісто для пиріжків, приготоване за цим рецептом, можна зберігати в холодильнику кілька тижнів і використовувати в міру необхідності. Пиріжки з хрущовського тесту - одні з найсмачніших!
У цьому рецепті ви дізнаєтеся, як приготувати пиріжки з хрущовського тесту, дуже смачні пиріжки з яєчної начинкою і зеленню, які, за легендою, були улюбленими пиріжками Микити Хрущова. Якщо ви хочете приготувати більш корисний варіант пиріжків, майонез в начинці можна замінити сметаною. Раджу вам накрити готові гарячі пиріжки пергаментним папером, щоб вони не пересохли і стали м'якшими.
- Масло вершкове або маргарин - 200 грам
- Дріжджі пресовані - 50 грам
- Борошно пшеничне - 500-560 грам
- Молоко - 200 мілілітрів
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Дріжджі сухі - 2, 5 чайних ложки
- Петрушка - 1 пучок
- Кріп - 1 пучок
- Крем - 1, 5 Ст. Ложки
- Куряче яйце - 5-6 штук

1. Тепле молоко змішайте з цукром, сухими дріжджами (або пресованими) і сіллю. Розмішайте, щоб дріжджі розчинилися.

2. Вершкове масло або маргарин кімнатної температури змішайте з борошном, додайте раніше розведені дріжджі і розмішайте. Вимісити тісто і накрийте його плівкою. Надішліть в холодильник на ніч.

3. Приготуйте начинку: яйця відваріть і наріжте дрібними кубиками, цибуля, петрушку і кріп подрібніть. Посоліть і поперчіть за смаком, додайте сметану і перемішайте.

4. Тісто злегка вимісити і розкачати в пласт товщиною 3-4 мм. Виріжте кола з тіста і викладіть начинку. З'єднайте краю пиріжка так, щоб шов був знизу.

4. Змастіть пиріжки злегка збитим яйцем. Викладіть їх на застелений пергаментним папером деко і випікайте в розігрітій до 200 градусів духовці до рум'яного кольору.

6. За бажанням можете накрити готові пиріжки пергаментним папером на п'ять хвилин, щоб вони були більш м'якими. Смачного!