Пиріжки на воді
(покроковий рецепт з фото)
Пиріжки на воді можна зробити, коли під рукою практично немає потрібних продуктів або ви бажаєте зробити пісне тісто. Тісто готується швидко, його зможе приготувати навіть не дуже досвідчена господиня.
Пиріжки на воді краще смажити, ніж пекти в духовці, тому як тісто пісне, а масло додасть їм трохи калорійності і смаку. Начинку можна робити будь-яку, але якщо вже тісто пісне, без молока і яєць, то і начинку можна зробити пісну: картопля з зеленню, гриби, капусту. Успіхів і приємного апетиту!
- Борошно - 3-3, 5 склянки
- Вода - 300 мілілітрів
- Дріжджі сухі - 1 Ст. Ложка
- Масло рослинне - 1/3 склянки
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
Змішайте 300 мл теплої води, 1 ст.Л. Дріжджів сухих, 2 ст.Л. Цукру, 3 ст.Л. Борошна.
Поставте розведені дріжджі на 15 хвилин в тепле місце.
Додайте масло і сіль.
Замісити тісто, поступово додаючи борошно до такого стану, коли воно перестане приставати до рук. Поставте тісто в тепле місце на 15 хвилин.
Тісто розділіть на коржі, покладіть начинку і покладіть пиріжки на деко.
Тісто розділіть на коржі, покладіть начинку і зліпити пиріжки.
Пиріжки випікайте в розігрітій олії до золотистого кольору.