Пиріжки дріжджові на воді
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви збираєтеся приготувати повітряні, апетитні пиріжки дріжджові на воді в домашніх умовах, тоді покроковий рецепт з фотографіями обов'язково вам стане в нагоді.
Це дуже простий рецепт пиріжків дріжджових на воді, який можна використовувати не тільки для капустяної начинки, але і для будь-якої іншої. Також прекрасно підійде і солодкий варіант - фрукти або варення, наприклад. Це відмінний варіант випічки для всієї родини.
- Борошно - 550-600 грам
- Вода - 250 мілілітрів
- Рослинна олія - 5 Ст. Ложок
- Дріжджі - 25 грам
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Сіль - 0.5-1 чайних ложки
- Капуста - 0.5 штуки (або інша начинка за смаком)
1. Борошно просіяти з сіллю в глибоку миску.
2. Цукор і дріжджі розчинити в теплій воді і залишити на 10-15 хвилин, щоб дріжджі почали свою роботу.
3. Коли у опари з'являться бульбашки, її можна влити до борошна.
4. Додати рослинне масло.
5. Потім поступово додати воду, щоб замісити тісто.
6. Тісто має вийти м'яким, еластичним, але не дуже крутим.
7. Накрити миску рушником і залишити в теплому місці без протягів.
8. А поки тісто підходить, можна зайнятися начинкою. В рецепт приготування пиріжків дріжджових на воді в даному випадку використовується тушкована капуста.
9. Розділити на невеликі кульки, які викласти на присипану борошном поверхню.
10. По одному розгортати кульку і викладати в середину начинку.
11. Заліпити краї дуже щільно.
12. Покласти під рушник хвилин на 15-20 до смаження, щоб вони трохи підійшли і були пишніше.
13. Щоб пиріжки дріжджові на воді в домашніх умовах були рум'яні, їх потрібно змастити збитим жовтком.
14. Викласти пиріжки на деко і відправити в розігріту духовку. Ось і весь простий рецепт пиріжків дріжджових на воді. Вже через 10-15 хвилин рум'яні пиріжки можна подавати до столу.