Пиріжки на кефірі з сиром
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 13-15
Час приготування: 1 г. 20 хв.
Ці пиріжки нагадують мені про дитинство, коли я приїжджала в гості до бабусі, вона завжди їх готувала. Цей старий рецепт і зараз радує не тільки мене, але і мою сім'ю, спробуйте і ви це ласощі.
Опис приготування:
Я думаю, що зараз багато хто згадує з ностальгією різну смакоту, якими пригощали нас наш улюблені бабусі, і у кожної були свої коронні страви для онуків. Ну а так як я не любила, на відміну від всіх інших дітей, солодку випічку, то моя бабуся смажила для мене особливі пиріжки у цій простому рецептом пиріжків на кефірі з сиром. Мене неможливо було за вуха від них відтягнути, і навіть зараз я їх неймовірно люблю, і немає для мене нічого смачнішого, ніж такі пиріжки. Їх обов'язково варто спробувати, тим більше що приготувати пиріжки на кефірі з сиром в домашніх умовах простіше простого.
- Борошно - 500 грам (приблизно )
- Кефір - 250 мілілітрів
- Розпушувач - 10 грам
- Сіль - 0, 5 чайних ложки(+ трохи в начинку)
- Сир - 300 грам
- Жовток - 1-2 штук
- Зелень свіжа подрібнена - 2 Ст. Ложки
- Масло рослинне - - За смаком (для смаження )
Готуємо всі необхідні інгредієнти, просіюємо борошно і змішуємо її з сіллю, в кефірі розчиняємо розпушувач.
Тепер вливаємо невеликими порціями кефір в борошняну суміш і замішуємо м'яке і еластичне тісто, ставимо його на 30 хвилин в холодильник.
Для начинки змішуємо сир (його потрібно трохи розім'яти), жовтки і подрібнену зелень, солимо все і перемішуємо до однорідності.
Змащуємо обробну дошку або будь-яку іншу поверхню, на яку ми будемо викладати пиріжки, рослинним маслом. Руки так само обмакиваем в масло, відриваємо від тесту невеликий шматочок, розминаємо його в коржик. В середину коржа кладемо начинку і формуємо акуратний пиріжок, робимо так, поки не закінчиться тісто.
Наливаємо в сковороду олію, нагріваємо його і обсмажуємо на маслі пиріжки з усіх боків до рум'яної золотистої скоринки. Пиріжки виходять чудові, але з'їсти їх краще швидше, сир, самі розумієте, недовговічний. Приємного всім апетиту!