Рецепт Пиріг зі смородиною фото

Пиріг зі смородиною
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди , Смородина , Чорна смородина
Для дітей , На святковий стіл , Десерт
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 8-9
Час приготування: 1 г. 0 хв.

У сезон фруктів і ягід хочу запропонувати вам відмінний пиріг зі смородиною. Тісто настільки ніжне і універсальне, що можна використовувати не тільки смородину, а наприклад урізноманітнити її шматочками яблука, агрусом або соковитими персиками.


Опис приготування:

Для приготування пирога знадобиться добре охолоджене вершкове масло, тільки свіжі і стиглі ягоди. Підготуйте їх заздалегідь, обірвемо хвостики, вимийте, підсушіть на бавовняної серветці. Мірні склянки великі - 200 мл, мірні склянки маленькі 100 мл. Приступимо!


  • Смородина - 1 Склянка (маленький)
  • Агрус - 1 Склянка (маленький)
  • Яйце - 2 штуки
  • Кефір - 1 Склянка
  • Цукор - 1 Склянка
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Борошно - 2 склянки
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка (з гіркою)
пиріг зі смородиною - фото крок 1
1. Приготуйте продукти для пирога. Також знадобиться роз'ємна форма або мультиварка. Я буду пекти пиріг в каструлі мультиварки.
пиріг зі смородиною - фото крок 2
2. Холодне вершкове масло руками розітріть з борошном і розпушувачем.
пиріг зі смородиною - фото крок 3
3. Всипте цукор і яйця, перемішайте.
пиріг зі смородиною - фото крок 4
4. Додайте кефір і доведіть тісто до однорідної консистенції. Тісто виходить не круте, як густа сметана. Що дуже добре для введення ягід.
пиріг зі смородиною - фото крок 5
5. Додайте підготовлені ягоди смородини і агрусу. Перемішайте.
пиріг зі смородиною - фото крок 6
6. У змащену форму перелийте тісто зі смородиною і встановіть в каструлю мультиварки. Виберіть режим"випічка" , час 50 хвилин. Початок.
пиріг зі смородиною - фото крок 7
7. Пиріг готовий! Відкрийте кришку мультиварки і дайте йому не довго охолонути, полежати в формі.
пиріг зі смородиною - фото крок 8
8. Обережно переверніть на дощечку або блюдо красивою стороною вгору. Остудіть повністю і подайте до столу, прикрасивши за бажанням або зовсім без прикрас. Приємного!

Схожі рецепти