Пиріг зі смородиною на швидку руку
(покроковий рецепт з фото)
Для справжніх ласунів пропоную апетитний і простий рецепт пирога зі смородиною на швидку руку зі згущеним молоком. Таке ласощі припаде до смаку як малюкам, так і дорослим.
Випічка з ягодами - це завжди дуже смачно. А якщо додати до ягодам ще хрустке пісочне тісто і улюблені ласощі багатьох - згущене молоко, то вийде даний смакота - пиріг зі смородиною на швидку руку в домашніх умовах.
- Маргарин - 200 грам
- Яйце - 2-3 штук
- Борошно - 500 грам
- Цукор - 200 грам(+ для начинки)
- Ванілін - 1 щіпка
- Розпушувач - 1 щіпка
- Смородина - 200-300 грам
- Згущене молоко - 1 За смаком
1. Цукор, ванілін і розпушувач всипати в глибоку миску. Додати яйця і розтерти все до однорідності. Маргарин розтопити, остудити трохи і влити в мисочку. Почати поступово всипати просіяне борошно.
2. Замісити еластичне тісто. Воно не буде липнути до рук і працювати з ним одне задоволення, а значить, рецепт приготування пирога зі смородиною на швидку руку може стати одним з найулюбленіших.
3. Підготувати жароміцних форму. Викласти тісто і розім'яти його руками так, щоб накрити їм не тільки дно, але і бортики.
4. Вимити і просушити ягоди. Використовувати можна як червону, так і чорну смородину. Все залежить від ваших смакових уподобань.
5. Виклавши ягоди на корж, присипати їх по смаку цукром або цукровою пудрою. Кількість залежить від солодощі самої ягоди, можна і зовсім не додавати цукор при бажанні.
6. Для більшої насолоди пиріг зі смородиною на швидку руку в домашніх умовах зверху можна полити згущеним молоком. Потім відправити форму в розігріту духовку і випікати близько 30 минут до готовности коржа.