Пиріг зі сметаною і яйцем
(покроковий рецепт з фото)
Було б нерозумно не скористатися літніми фруктами (ягодами), тому розповім, як приготувати пиріг зі сметаною і яйцем, що роблю з наповнювачем зі свіжої малини. Він смачний, солодкий і красивий.
В якості наповнювача можете використовувати будь-які фрукти і ягоди, в тому числі заморожені. Можна змішати кілька видів ягід, вийде дуже смачно. Пиріг складається з трьох частин: з пісочної основи, наповнювача і пісочної крихти. До столу його подають вже після охолодження.
- Вершкове масло - 1, 5 склянки(1 стакан для тесту, 0, 5 склянки для крихти)
- Цукрова пудра - 0, 5 склянки
- Борошно - 3 склянки(2 склянки для тіста, 1/2 склянки для наповнювача, ½ склянки для крихти)
- Розпушувач - 1 щіпка
- Яйця - 2 штуки
- Крем - 1, 5 склянки
- Ваніль - 1, 5 чайних ложки
- Цукор - 1, 5 чайних ложки(1 стакан для наповнювача, 0, 5 склянки для крихти)
- Сіль - 1 щіпка
- Малина - 4 склянки
- Лимонна цедра - 0, 5 чайних ложки
- Горіхи - 0, 5 склянки
1
Для тіста: в чашу міксера викладіть вершкове масло, збивайте на середніх оборотах і потроху додавайте цукрову пудру.
2
Змішайте борошно з розпушувачем і порційно введіть її в масляну суміш, замісіть тісто.
3
Викладіть його з чаші на стіл, потім розкачайте за формою для випічки і вкладіть всередину, відправте в холодильник.
4
Для начинки: в мисці збийте яйця до утворення світлого кольору, додайте до них сметану, ваніль і лимонну цедру, перемішайте.
5
Вмішайте цукровий пісок і борошно, додайте дрібку солі, а потім викладіть вимиту малину. Акуратно змішайте все.
6
Дістаньте з холодильника пісочну основу, вилийте приготовану начинку. Надішліть пиріг в розігріту до 200 градусів духовку на півгодини.
7
Змішайте в мисці цукор, що залишився, борошно, вершкове масло і подрібнені горіхи, отриману крихту розподіліть по пирогу і знову відправте його ще на 15 хвилин в духовку.
8
Готовий пиріг перед подачею остудіть, а потім вже подавайте до столу.