Пиріг з вишнею і маскарпоне
(покроковий рецепт з фото)
Ніжний пиріг з вершковим смаком і легкою вишневої кислинкою підкорить всіх любителів десертів без винятку. Цей пиріг-торт можна приготувати до будь-якого свята, адже процес простий і швидкий.
Дуже смачний і ніжний пиріг, який готується зовсім нескладно. За зовнішнім виглядом він нагадує торт (тільки одношаровий). Тому його можна подавати на святковий стіл в якості торта, але доведеться додатково прикрасити. Замість консервованої вишні можна використовувати свіжу або заморожену. Рецепт приготування перед вами, готуйте і насолоджуйтеся результатом!
- Маскарпоне - 250 грам
- Вершки 33% - 250 грам
- Цукор - 250 грам(100 - в тісто, 150 - для сирного шару)
- Борошно пшеничне - 150 грам
- Яйце - 3 штуки
- Вишня консервована - 1 літр
- Шоколад - 100 грам
Насамперед готуємо тісто. Міксером збиваємо яйця з цукром протягом 5-6 хвилин.
Додамо борошно і ретельно зіб'ємо-перемішаємо за допомогою блендера (з насадкою-віночком) або змішувач.
Форму для випічки діаметром 26-28 см. Смажена вершковим маслом. Виливаємо в форму тісто, відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 20-25 хвилин.
Готовий корж трохи наколюємо виделкою і злегка просочуємо невеликою кількістю компоту.
Якщо ваші вишні з кісточками, очистіть їх. Потім викладаємо ягоди шаром на корж.
Охолоджені вершки збиваємо з цукром, потім додамо маскарпоне і ще хвилинку збиваємо.
Рівномірно покриваємо вишні вийшов кремом.
І посипаємо зверху натертим на тертці шоколадом. Можна додатково прикрасити вишнею. Відправляємо в холодильник години на 4-5.
А тепер дістаємо пиріг з форми і насолоджуємося.