Пиріг з тріскою
(покроковий рецепт з фото)
Рибний пиріг - це відмінне частування, його можна зробити на вечерю або до приходу гостей. Для його приготування використовую покупне листкове тісто. Розповім про рецепт, як приготувати пиріг з тріскою.
Для приготування пирога підійде будь-яка біла риба, а також червона (лосось, сьомга, форель та інше). У цьому рецепті використовую копчену тріску, що робить смак випічки ще цікавіше. Пиріг можна подати до чаю або з овочевим салатом. До столу зазвичай подаю його вже остиглим.
- Копчена тріска - 700 грам
- Молоко - 400 мілілітрів
- Лавровий лист - 1 штука
- Вершкове масло - 30 грам
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
- Лук-пориста - 2 штуки
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Яйця - 4 штуки
- Сир - 200 грам
- Петрушка - 2 Ст. Ложки
- Листкове тісто - 2 штуки
1
Тріску викладіть в сотейник, влийте молоко і покладіть лавровий лист. Надішліть каструлю на вогонь і варіть 5 хвилин на слабкому вогні після закипання. Дістаньте рибу і зніміть шкірку, розберіть філе на шматочки. Молоко не виливайте.
2
У каструлі розтопіть вершкове масло, додайте оливкову і обсмажте дрібно нарізану порей (тільки білу частину), додайте борошно і перемішайте, готуйте 1 хвилину. Влейте молоко (в якому варилася риба), перемішайте і варіть 2 хвилини.
3
3 яйця заздалегідь відваріть круто, натріть сир на дрібній тертці, наріжте дрібно петрушку. Додайте всі інгредієнти, в тому числі рибу, в каструлю з молоком і цибулею. За смаком додайте сіль і спеції. Коли молоко з начинки для пирога майже випарується, вимкніть вогонь і залиште остигати.
4
Листкове тісто розкачати тонко. Форму для запікання застеліть пергаментом, викладіть один лист тіста, на нього покладіть начинку і розподіліть, відступаючи з кожного краю 2 см.
5
Збийте 1 яйце і змастіть їм залишилися краю, накрийте другим листом листкового тіста і притисніть краю, щоб вони склеїлися. Змастіть верхівку пирога яйцем.
6
Випікайте в розігрітій до 200 градусів духовці 25-30 хвилин, потім дістаньте з духовки і остудіть. До столу подавайте пиріг остиглим.