Пиріг з сиром з дріжджового тіста
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 10
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Цей пиріг близький до смаку до хачапурі, тільки сам по собі він більш щільний. Для приготування пирога, а точніше - для начинки, не обов'язково використовувати часник, але так пиріг смачніше.
Опис приготування:
Такий пиріг можна взяти з собою в дорогу. Він добре тримає форму. Досить щільний і смачний.
- Борошно - 500 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Цукор - 3 чайних ложки
- Дріжджі сухі - 1 Чайна ложка
- Сир твердий - 200 грам
- Яйце - 2 штуки
- Вода або молоко - 300 мілілітрів
- Вершкове масло - 70 грам
- Масло рослинне - 50 мілілітрів
- Зелень, часник - За смаком
- Спеції для начинки - За смаком
Я буду замішувати тісто в хлібопічці, але ви можете зробити все руками. Труднощів не буде. Для швидкого замісу можна використовувати міксер.
Отже, поміщаємо дріжджі, сіль і цукор в відерце.
Отже, поміщаємо дріжджі, сіль і цукор в відерце.
Додаємо рослинне масло, борошно, 1 яйце і воду. Встановлюємо відерце в прилад, замішуємо тісто близько 45 хвилин.
Для тих хто робить ручним способом: розведіть дріжджі в воді. Просійте в миску борошно. Додайте цукор і сіль. Замісити тісто, ввівши в борошно воду з дріжджами. Коли вони"прокинуться" , додайте до дріжджів розмішане 1 яйце (просто стільком людям його виделкою). В останню чергу, коли борошно вбере воду і тісто збереться у кому, влийте рослинне масло, знову замісіть. Час замісу 7-10 хвилин. Після покладіть тісто в чисту миску. Закрийте його вологим рушником і поставте підходити на 1 час.
Для тих хто робить ручним способом: розведіть дріжджі в воді. Просійте в миску борошно. Додайте цукор і сіль. Замісити тісто, ввівши в борошно воду з дріжджами. Коли вони"прокинуться" , додайте до дріжджів розмішане 1 яйце (просто стільком людям його виделкою). В останню чергу, коли борошно вбере воду і тісто збереться у кому, влийте рослинне масло, знову замісіть. Час замісу 7-10 хвилин. Після покладіть тісто в чисту миску. Закрийте його вологим рушником і поставте підходити на 1 час.
Готове тісто після потрібно обминути. Воно буде виглядати так.
Подрібніть зелень для начинки.
Натріть на тертці твердий сир. Видавіть через прес часник. Перемішайте. Додайте трохи солі і спецій. Для соковитості пирога рекомендую натерти на тертці 50-70 грамів вершкового масла і додати його в начинку. Тоді сирна начинка буде смачніше.
Отримане тісто розділити на 2 частини. Ту, що крупніше, розкачайте, викладіть нею дно форми (з бортиками).
Начинку укладіть в середину пирога. Розподіліть.
Другу частину тіста розкачати. Зробіть малюнок. "Накрийте" другою частиною тіста пиріг, з'єднайте краю. Зайве тісто зріжте.
Поверхня сирого пирога змастіть збитим яйцем. Розігрійте духовку до 180 градусів. Випікайте пиріг до рум'яності (15-20 хвилин).