Пиріг з сиром з дріжджового тіста
(покроковий рецепт з фото)
Цей пиріг близький до смаку до хачапурі, тільки сам по собі він більш щільний. Для приготування пирога, а точніше - для начинки, не обов'язково використовувати часник, але так пиріг смачніше.
Такий пиріг можна взяти з собою в дорогу. Він добре тримає форму. Досить щільний і смачний.
- Борошно - 500 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Цукор - 3 чайних ложки
- Дріжджі сухі - 1 Чайна ложка
- Сир твердий - 200 грам
- Яйце - 2 штуки
- Вода або молоко - 300 мілілітрів
- Вершкове масло - 70 грам
- Масло рослинне - 50 мілілітрів
- Зелень, часник - За смаком
- Спеції для начинки - За смаком
Я буду замішувати тісто в хлібопічці, але ви можете зробити все руками. Труднощів не буде. Для швидкого замісу можна використовувати міксер.
Отже, поміщаємо дріжджі, сіль і цукор в відерце.
Отже, поміщаємо дріжджі, сіль і цукор в відерце.
Додаємо рослинне масло, борошно, 1 яйце і воду. Встановлюємо відерце в прилад, замішуємо тісто близько 45 хвилин.
Для тих хто робить ручним способом: розведіть дріжджі в воді. Просійте в миску борошно. Додайте цукор і сіль. Замісити тісто, ввівши в борошно воду з дріжджами. Коли вони "прокинуться", додайте до дріжджів розмішане 1 яйце (просто стільком людям його виделкою). В останню чергу, коли борошно вбере воду і тісто збереться у кому, влийте рослинне масло, знову замісіть. Час замісу 7-10 хвилин. Після покладіть тісто в чисту миску. Закрийте його вологим рушником і поставте підходити на 1 час.
Для тих хто робить ручним способом: розведіть дріжджі в воді. Просійте в миску борошно. Додайте цукор і сіль. Замісити тісто, ввівши в борошно воду з дріжджами. Коли вони "прокинуться", додайте до дріжджів розмішане 1 яйце (просто стільком людям його виделкою). В останню чергу, коли борошно вбере воду і тісто збереться у кому, влийте рослинне масло, знову замісіть. Час замісу 7-10 хвилин. Після покладіть тісто в чисту миску. Закрийте його вологим рушником і поставте підходити на 1 час.
Готове тісто після потрібно обминути. Воно буде виглядати так.
Подрібніть зелень для начинки.
Натріть на тертці твердий сир. Видавіть через прес часник. Перемішайте. Додайте трохи солі і спецій. Для соковитості пирога рекомендую натерти на тертці 50-70 грамів вершкового масла і додати його в начинку. Тоді сирна начинка буде смачніше.
Отримане тісто розділити на 2 частини. Ту, що крупніше, розкачайте, викладіть нею дно форми (з бортиками).
Начинку укладіть в середину пирога. Розподіліть.