Пиріг з сирною масою
(покроковий рецепт з фото)
Такий пиріг з сирною масою можна приготувати і до приходу гостей, і на святкову вечерю, і просто на полуденок для всієї родини. В його основі - тісто і "крем" з сирної маси з яйцями.
Смачний пиріг з сирною масою готується за одну годину і виходить дуже ніжним, смачним і ситним. Додайте до нього родзинки, сухофрукти або горіхи - і він вийде ще смачніше. Для святкового столу або звичайного чаювання цей пиріг стане відмінним вибором.
- Сиркова маса - 400 грам
- Цукор - 200 грам
- Вершкове масло або маргарин - 350 грам
- Яйця - 4 штук
- Ізюм - 100 грам
- Розпушувач - 2 грами
1. Для цієї страви нам знадобиться сирна маса або сир, яйця, мука, вершкове масло, цукор і родзинки. Часто діти не люблять молочну продукцію, тому мами знаходять способи, щоб малюк все-таки їв сир і пив молоко. Моя сестра знайшла вихід, як привчити дитину до сиру: такий смачний пиріг з сирною масою став справжньою знахідкою.
2. Збиваємо яйця з сиром до стану однорідної маси.
3. Наша начинка буде досить рідкісною. Головне, щоб в ній не було грудок. Я беру зазвичай сирну масу без родзинок і все збиваю відразу в блендері, а потім міксером - до пишності.
4. Змішуємо з цукром талое масло. Можна замінити його маргарином, але тоді смак пирога буде трохи іншим.
5. Головне, щоб цукор розчинився і не було крупинок. Додаємо борошно, замішуємо круте тісто.
6. Беремо форму для випічки і викладаємо в неї тісто, залишаючи трохи бортики.
7. Виливаємо на наше тісто сирний крем, посипаємо зверху присипкою (я роблю її просто: змішую з маслом борошно - і виходить крихта).
8. Я ще посипаю зверху родзинками. Запікається такий пиріг близько 30 хвилин при температурі 180 градусів.
9. Подаємо пиріг з сирною масою в теплому або холодному вигляді порційно або цілим пирогом. За смаком він дуже ніжний.