Пиріг з «п'яними» фруктами
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 30 хв.
На десерт для дорослих хочу запропонувати вам класну ідею пирога. Хрустке тісто, соковита, ароматна і пікантна начинка ... Звучить дуже смачно, згодні? Раджу запам'ятати і повторити вдома рецепт.
Опис приготування:
У начинку ви можете використовувати найрізноманітніші фрукти, які є під рукою. Невелика кількість алкоголю стане відмінною родзинкою в простій на перший погляд домашньої випічки. Ароматні спеції лише посилять цей ефект. Легко і просто навчитися готувати пиріг з"п'яними" фруктами, особливо з покроковим описом процесу
- Борошно - 2.5 склянки(+ пару ложок в начинку)
- Вершкове масло - 200 грам
- Холодна вода - 6-10 Ст. Ложок
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Яблуко - 2-4 штук
- Груша - 2 штуки
- Улюблений алкоголь - 3-4 Ст. Ложок (лікер, бурбон, коньяк і т.Д.)
- Cedra - 1 Чайна ложка
- Жовток - 1 штука
- Цукор - 1-2 Ст. Ложок
- Спеції для аромату - За смаком (обкладинка, мускатний горіх, гвоздика)
1. Для початку займемося тестом. З'єднайте холодне масло з борошном і сіллю, розітріть в однорідну крихту. Додайте трохи води, замісіть однорідне тісто, скачайте в кулю і приберіть на півгодини в холодильник.
Фрукти вимийте і висушіть.
Фрукти вимийте і висушіть.
2. Розділіть тісто на дві рівні частини. Розкачайте одну, викладіть у жароміцних форму. Зріжте зайве тісто по краях.
3. Для приготування начинки наріжте скибочками груші і яблука, додайте цедру лимона, спеції і алкоголь. За бажанням додайте цукор. Перемішайте і всипте трохи борошна, щоб начинка не давала занадто багато соку.
4. Викладіть начинку в форму.
5. Розкачайте другу половину тесту, викладіть зверху. Стік кінець робочого стола.
6. Зробіть надрізи для виходу пара. Залишками тесту можна прикрасити пиріг ось такий кіскою, наприклад. Надішліть пиріг в розігріту до 200 градусів духовку, змастивши попередньо жовтком.
7. Запікайте пиріг хвилин 20, після зменшіть температуру до 180 градусів і продовжуйте запікати до рум'яності. Перед подачею на стіл остудіть пиріг і за бажанням присипте цукровою пудрою.