Рецепт Пиріг з «п'яними» фруктами фото

Пиріг з «п'яними» фруктами
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Фрукти
Вегетаріанське харчування
На полуденок
Випічка , Солодке , Пироги , Страви з начинкою
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 30 хв.

На десерт для дорослих хочу запропонувати вам класну ідею пирога. Хрустке тісто, соковита, ароматна і пікантна начинка ... Звучить дуже смачно, згодні? Раджу запам'ятати і повторити вдома рецепт.

Опис приготування:

У начинку ви можете використовувати найрізноманітніші фрукти, які є під рукою. Невелика кількість алкоголю стане відмінною родзинкою в простій на перший погляд домашньої випічки. Ароматні спеції лише посилять цей ефект. Легко і просто навчитися готувати пиріг з"п'яними" фруктами, особливо з покроковим описом процесу

  • Борошно - 2.5 склянки(+ пару ложок в начинку)
  • Вершкове масло - 200 грам
  • Холодна вода - 6-10 Ст. Ложок
  • Сіль - 1/2 чайних ложки
  • Яблуко - 2-4 штук
  • Груша - 2 штуки
  • Улюблений алкоголь - 3-4 Ст. Ложок (лікер, бурбон, коньяк і т.Д.)
  • Cedra - 1 Чайна ложка
  • Жовток - 1 штука
  • Цукор - 1-2 Ст. Ложок
  • Спеції для аромату - За смаком (обкладинка, мускатний горіх, гвоздика)
пиріг з
1. Для початку займемося тестом. З'єднайте холодне масло з борошном і сіллю, розітріть в однорідну крихту. Додайте трохи води, замісіть однорідне тісто, скачайте в кулю і приберіть на півгодини в холодильник.
Фрукти вимийте і висушіть.
пиріг з
2. Розділіть тісто на дві рівні частини. Розкачайте одну, викладіть у жароміцних форму. Зріжте зайве тісто по краях.
пиріг з
3. Для приготування начинки наріжте скибочками груші і яблука, додайте цедру лимона, спеції і алкоголь. За бажанням додайте цукор. Перемішайте і всипте трохи борошна, щоб начинка не давала занадто багато соку.
пиріг з
4. Викладіть начинку в форму.
пиріг з
5. Розкачайте другу половину тесту, викладіть зверху. Стік кінець робочого стола.
пиріг з
6. Зробіть надрізи для виходу пара. Залишками тесту можна прикрасити пиріг ось такий кіскою, наприклад. Надішліть пиріг в розігріту до 200 градусів духовку, змастивши попередньо жовтком.
пиріг з
7. Запікайте пиріг хвилин 20, після зменшіть температуру до 180 градусів і продовжуйте запікати до рум'яності. Перед подачею на стіл остудіть пиріг і за бажанням присипте цукровою пудрою.

Схожі рецепти