Пиріг з овочами і шинкою
(покроковий рецепт з фото)
Цю ідею пирога можна сміливо назвати варіантом без рецепта. Використовувати в основі можна будь-які овочі і м'ясні делікатеси, які є під рукою. Додамо ще заливку і готове тісто, вийде здорово.
Я покажу, як приготувати пиріг з овочами і шинкою з готового тіста, але якщо у вас є час, можете зробити його самостійно. Овочі, до речі, можуть бути як свіжими, так і консервованими, наприклад. Такий пиріг хороший і теплим, і холодним, він припаде до душі, я думаю, і дорослим, і дітям.
- Шинка - 300 грам
- Овочі - 500 грам (цибуля, помідори, морква, горошок, солодкий перець)
- Сир - 300 грам
- Яйце - 4 штуки
- Молоко - 50 мілілітрів
- Сіль, перець, спеції - За смаком
- Тісто - 2 штуки (пласта)
1. Кубиками наріжте шинку і овочі.
2. Розкачайте 1 пласт тесту і викладіть його у жароміцних форму. Викладіть половину овочів: наприклад, цибуля, помідори, солодкий перець. Далі - шар шинки і овочі, що залишилися (морква і горошок).
3. Присипте половиною тертого сиру (ідеальний варіант - використовувати два види сиру). Збийте яйця з молоком, додайте спеції, ароматні трави і другу половину сиру. Все ретельно перемішайте і вилийте в форму.
4. Все розрівняйте.
5. Зверху викладіть другий шар тіста, кінець палиці. Обов'язково зробіть дірочку в центрі для виходу пара.
6. Змастіть тісто збитим жовтком або ложкою молока. Надішліть в розігріту до 180 градусів духовку і запікайте хвилин 35 до румяности.
7. Ось такий апетитний пиріг з овочами і шинкою вийшов в домашніх умовах. Пригощайтеся!