Пиріг з опеньками
(покроковий рецепт з фото)
Пиріг з опеньками - приголомшливе блюдо! Такий пиріг порадує вас не тільки своїми смаковими якостями, але і простотою приготування. Приготувати пиріг з опеньками нескладно - переконайтеся в цьому самі!
Пропоную вам дуже простий рецепт приготування пирога з опеньками. Тісто для пирога ви можете приготувати і самі, але, якщо лінуйтеся або бережете час, просто купите в магазині вже готове листкове тісто. Пиріг вийде смачним, а на його приготування не піде багато часу. Удачі в приготуванні!
- Тісто листкове - 2 штуки(1 упаковка)
- Опеньки заморожені - 1 кілограм
- Крем - 100 грам
- Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
- Сир - 100 грам (твердий)
1. Опеньки розморожуємо і варимо 20 хвилин на слабкому вогні. Якщо гриби здадуться Вам надто великими для пирога, можете їх нарізати шматочками.
2. Потім розігріваємо в сковороді рослинне масло і обсмажуємо відварені гриби протягом 10 хвилин.
3. Далі дрібно нарізаємо цибулю.
4. Обсмажуємо його до золотистого відтінку на окремій сковороді.
5. Обсмажену цибулю додаємо в сковороду до грибів. Туди ж вливаємо сметану, солимо, перчим. Ретельно все перемішуємо і залишаємо нудитися на повільному вогні приблизно 10 хвилин.
6. Поки гриби гасяться, natiraem сир.
7. Тепер займемося тестом. В упаковці листкового тіста, як правило, 2 пласта. Розкачуємо їх під розмір Вашої форми для запікання. Перший пласт ми викладаємо на змащену маслом форму, на нього викладаємо грибну начинку, посипаємо тертим сиром і накриваємо другим шаром тіста.
8. Краї защипуємо пальцями таким чином, щоб під час запікання створився гарний рельєф.
Поверхня майбутнього пирога змащуємо збитим яйцем, протикаємо виделкою в декількох місцях, для того щоб виходила надмірна волога. Ставимо форму в розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо 40 хвилин.
Поверхня майбутнього пирога змащуємо збитим яйцем, протикаємо виделкою в декількох місцях, для того щоб виходила надмірна волога. Ставимо форму в розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо 40 хвилин.
9. Пиріг з опеньками готовий! Смачного!