Пиріг з медом
(покроковий рецепт з фото)
Хочу поділитися з вами прекрасним вишуканим рецептом домашньої випічки. Подивіться, як приготувати пиріг з медом. Готувати будемо на пісочному тісті і зробимо ароматну медову начинку.
Якщо вам пощастить знайти лавандовий мед, то сміливо використовуйте його. Якщо ні, то я рекомендую не нехтувати додаванням квітів лаванди в мед. Саме лаванда надає начинці запаморочливий аромат. Цей пиріг нікого не залишить байдужим, хіба що не варто пропонувати його тим, хто не любить мед
- Борошно пшеничне - 150 грам
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Цукор - 1, 5 чайних ложки
- Вершкове масло - 110 грам
- Вода крижана - 115 мілілітрів
- Оцет яблучний сідрових - 2 Ст. Ложки
- Мед - 340 грам (в начинку)
- Квітки лаванди - 2 Ст. Ложки (в начинку)
- Вершкове масло - 3 Ст. Ложки (в начинку)
- Яйця - 4 штуки (в начинку)
- Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка (в начинку)
- Мускатний горіх мелений - 0, 5 чайних ложки (в начинку)
- Сіль - 1 щіпка (в начинку)
У миску просійте борошно і додайте до неї холодне масло, порізане невеликими шматочками. Оцет змішайте з водою, надішліть до борошна і швидко замісіть тісто, щоб воно сформувалося в кого. Відразу відправте його в холодильник на години 2.
Дістаньте тісто і розкачайте його в пласт близько 3-4 мм завтовшки. Якщо в тесті видно шматочки масла, значить ви все зробили правильно.
Розігрійте духовку до 220 градусів. Тісто викладіть у форму 22 см діаметром, ображати краю і наколи виделкою дно. Насипте на тісто квасоля або горох, щоб основа для пирога не пузир при випічці. Випікайте корж 15 хвилин.
Поки печеться основа, змішайте мед з лавандою і нагрійте, потім дайте охолонути хвилин 5. Тепер за допомогою сита приберіть лаванду. Тепер додайте всі інші інгредієнти для начинки в мед, добре перемішайте.
Вилийте начинку в основу. Температуру духовки зменшіть до 180 і випікайте пиріг 30-35 хвилин.
Після випічки дайте пирога постояти хвилин 30, потім його можна нарізати і пригощатися.