Пиріг з лисичками і куркою
(покроковий рецепт з фото)
Класичне поєднання курочки і грибів можна дуже вдало використовувати, повторивши на своїй кухні цей досить простий рецепт пирога з лисичками і куркою. Смачно, ситно, запашний.
Цей пиріг з лисичками і куркою в домашніх умовах припаде до смаку всім любителям несолодкої випічки. Дуже соковита начинка ідеально поєднується з хрустким тестом. У тісто можна додавати абсолютно будь-які спеції або ароматні трави, роблячи його неймовірно смачним.
- Лісіцкі - 300 грам
- Куряче філе - 300 грам
- Картопля - 300 грам
- Цибулина - 1-2 штук
- Вершкове масло - 100 грам
- Борошно - 400 грам
- Вода - 3 Ст. Ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Куркума - 1 щіпка
1. Грибочки потрібно насамперед кілька разів промити під проточною водою.
2. Для приготування тіста потрібно всипати в глибоку миску борошно, додати дрібку солі і нарізане кубиками вершкове масло. Розім'яти все в крихту. Всипати дрібку перцю і куркуму (можна також в рецепт приготування пирога з лисичками і куркою використовувати паприку і каррі, наприклад). Поступово додати дуже холодну воду, замішуючи тісто. Готове тісто скачати кулькою і прибрати в холодильник на 25-30 хвилин.
3. Вимиті гриби обсушити як слід. Очистити цибулину і нарізати кубиками. Вимити і очистити картоплю, нарізати брусочками або кубиками. Куряче філе теж подрібнити.
4. На сковороду налити трохи оливкового (можна використовувати вершкове) масла і відправити туди курочку. Обсмажити на середньому вогні до появи апетитною скоринки.
5. Картопля відправити в киплячу підсолену воду і відварити до напівготовності. Потім воду злити і остудити трохи картопля.
6. На окремій сковороді обсмажити цибулю і гриби. В процесі посолити, поперчити і додати вершки. Гасити гриби до готовності.
7. Тісто розкачати на присипаної борошном поверхні тонким шаром.
8. Відокремити від тесту приблизно третину (це буде верх), інше викласти в форму для запікання, створюючи бортики.
9. Викласти в серединку гриби, картопля, курку. Зверху вилити соус, в якому гасилися грибочки. При бажанні доповнити цей простий рецепт пирога з лисичками і куркою тертим сиром.
10. Накрити зверху тонко розкотив пластом тесту, акуратно защипи краю. Надіслати форму в розігріту духовку.
11. Коли пиріг з лисичками і куркою в домашніх умовах готовий він буде рум'яним і дуже апетитним. Йому потрібно дати трохи охолонути, а потім можна розрізати порційними шматочками.