Пиріг з лисичками і беконом
(покроковий рецепт з фото)
Хрусткий, апетитний і дуже смачний пиріг з лисичками і беконом в домашніх умовах - це відмінний варіант несолодкої випічки для щоденного меню, перекусу або закуски на природу.
Дивно простий рецепт пирога з лисичками і беконом стане паличкою-виручалочкою для багатьох господинь. Зробити можна не тільки великий пиріг, але і невеликі порційні пиріжки, які зручно брати з собою на пікнік або на роботу.
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Лісіцкі - 300 грам
- Часник - 2 зубчики
- Біле вино - 50 мілілітрів
- Вершки - 100 мілілітрів
- Бекон - 2 штуки (полосочки)
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Сир - 50 грам
- Листкове тісто - 500 грам
- Жовток - 1 штука
- Чебрець - За смаком
1. Ось перелік інгредієнтів, які входять в рецепт приготування пирога з лисичками і беконом.
2. На сковороді розтопити вершкове масло і відправити туди вимиті і обсушені злегка грибочки. Додати подрібнений часник на сковороду.
3. Обсмажити хвилин 10 на середньому вогні, додавши трохи вина. Влити вершки на сковороду.
4. Посолити, поперчити, додати кмин (в цей простий рецепт пирога з лисичками і беконом можна використовувати і інші ароматні трави).
5. Бекон обсмажити до золотистої скоринки. Сир натерти на тертці, а грибну начинку уварити.
6. Пласт тіста розкачати. В даному випадку будуть невеликі порційні пироги. На серединку викласти гриби і дрібку сиру.
7. Додати подрібнений бекон.
8. Щільно закріпити краю. Змастити збитим жовтком і зробити невеликі надрізи зверху для виходу пари.
9. Викласти на деко і відправити в розігріту духовку. Випікається пиріг з лисичками і беконом в домашніх умовах досить швидко - як тільки тісто зарум'яниться, можна діставати.
10. Після приготування потрібно дати охолонути близько 10 хвилин і можна подавати до столу.