Рецепт Пиріг з куркою і рисом фото

Пиріг з куркою і рисом
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Українська кухня
Тісто , Птах , Курка , Крупи , Мал
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 7-8
Час приготування: 40 хв.

Пиріг вийшов дуже ситний і щільний. Дуже приємною консистенції. Подавайте з бульйоном.

Опис приготування:

Для пирога з куркою і рисом нам знадобиться готове дріжджове тісто. Можете зробити його самостійно, а можете купити.

  • Готове дріжджове тісто - 400 грам
  • Яйця - 4 штуки
  • Варений рис - 1 Склянка
  • Зелена цибуля - 1 пучок
  • Плавлений сир - 100 грам
  • М'ясо куряче відварне - 400 грам
  • Молоко - 70 мілілітрів
  • Сіль, чорний перець - За смаком
пиріг з куркою і рисом - фото крок 1
1. Відваріть рис згідно з інструкцією і курку. Дріжджове тісто розкачати на столі в тонкий пласт. Покладіть в форму для запікання. Моя форма силіконова, а таку годі й змащувати маслом. Будь-яку іншу змастити потрібно обов'язково. Із залишків тіста зробіть бортики.
пиріг з куркою і рисом - фото крок 2
2. Тісто у нас вже готове. Для приготування начинки в миску вбийте 3-4 яйця. Збийте вінчиком до однорідності. Відставте.
пиріг з куркою і рисом - фото крок 3
3. В іншу миску викладіть відварений рис. Подрібніть зелену цибулю.
пиріг з куркою і рисом - фото крок 4
4. До рису і цибулі додайте нарізане відварне м'ясо курки.
пиріг з куркою і рисом - фото крок 5
5. На центр основи пирога викладіть рисово-м'ясну начинку. Розподіліть її по всій основі.
пиріг з куркою і рисом - фото крок 6
6. До збитих яєць додайте молоко, натертий на тертці плавлений сирок, сіль і перець. Добре збийте.
пиріг з куркою і рисом - фото крок 7
7. Отриману масу вилийте зверху на начинку пирога і розрівняйте.
пиріг з куркою і рисом - фото крок 8
8. У розігрітій духовці до 180 градусів випікайте пиріг до готовності близько 20 хвилин. Подавати до столу в теплому вигляді. Дуже смачно з солодким чаєм.

Схожі рецепти