Пиріг з кокосовою начинкою
(покроковий рецепт з фото)
Тонка хрустка скоринка, велика кількість солодкої начинки і повітряний крем…ммм, смакота! Для мене такий вид випічки один з улюблених. Якщо ви такий же її шанувальник, то дивіться новий рецепт.
Швидше за все подібну технологію ви вже бачили. Беріть її на озброєння - вона вам стане в нагоді не раз. Рецепт тіста універсальний, а крем робиться за дві секунди. Але для початку прочитайте про те, як приготувати пиріг з кокосовою начинкою. Ніжний, м'який, гарний, яскравий. Він впишеться на будь-який святковий стіл.
- Борошно пшеничне - 150 грам
- Вершкове масло - 130 грам(100 г - в тісто, 30 г - в начинку)
- Цукор білий - 130 грам(100 г - в начинку, 30 г - в тісто)
- Кукурудзяний крохмаль - 30 грам
- Кокосова стружка або тертий кокос - 400 грам(50 г - в крем, 350 г - в начинку)
- Молоко - 360 мілілітрів
- Вершки жирні - 240 мілілітрів
- Сіль - 0, 75 чайних ложки(0, 5 немає. Ложки - в тісто, 0, 25 немає. Ложки - в начинку)
- Ванільний екстракт - 1, 5 чайних ложки(1 немає. Ложка - в начинку, 0, 5 немає. Ложки - в крем)
- Яйце - 2 штуки
- Цукрова пудра - 2 Ст. Ложки
- Вода крижана - 3 Ст. Ложки
1. Почніть з приготування тіста. Змішайте сіль, цукор і борошно.
2. Потім додайте олію кубиками. Перетирайте массу руками, поступово вливаючи воду.
3. Потім замішують тісто вже на столі. Розплющуйте масу і звертайте навпіл. Повторіть цей крок 3 рази. Далі приберіть тісто під харчову плівку в холодильник на 1 час.
4. Після цього тісто розкачати і викладіть в круглу жароміцних форму. Зробіть боки і краю. Виделкою проткніть дно в деяких місцях. Покладіть в центр вантаж на деякий час, щоб пішов повітря.
5. Далі випікайте основу 20 хвилин в духовці при 180 градусах.
6. Поки зробіть начинку. У сотейнику з'єднайте цукор, сіль, молоко, яйця і крохмаль. Інгредієнти перемішайте, додайте кокос і залиште на 10 хвилин на середньому вогні.
7. Потім додайте ванільний екстракт і масло. Помішуючи, розчиніть їх у загальній масі.
8. А потім готову начинку перекладіть в основу. Залиште заготовку в холодильнику на 4 годину.
9. Перед подачею зробіть крем. Збийте міксером протягом 3-х хвилин вершки, пудру, ванілін і кокос.
10. Прикрасьте пиріг кремом і тертим кокосом. Насолоджуйтесь!