Пиріг з капустою і м'ясом
(покроковий рецепт з фото)
Роблю такий пиріг, коли гості на порозі і їх треба чимось пригощати. Рецепт, як приготувати пиріг з капустою і м'ясом, досить простий і швидкий. Пиріг ситний: їм можна нагодувати велику компанію.
У рецепті я використовую квашену капусту, завдяки чому процес приготування відбувається значно швидше, але можна використовувати і звичайну білокачанну капусту. Крім капусти з м'ясом можна використовувати і будь-які інші овочі, наприклад: кабачок, перець або картопля. А в якості м'ясної складової підійде будь-який вид м'яса, наприклад: курка, свинина, яловичина.
- Яловичина - 300 грам
- Капуста квашена - 200 грам
- Цибулина - 1 штука
- Молоко - 400 мілілітрів
- Розпушувач - 1/2 чайних ложки
- Вершкове масло - 150 грам
- Борошно - 2, 5 склянки
- Яйце - 3 штуки

1. М'ясо мою і нарізаю невеликими шматочками, подрібнюю його за допомогою м'ясорубки. Сковороду розігріваю з соняшниковою олією, викладаю м'ясний фарш і квашену капусту, солю і перчу, обсмажую до готовності (близько 20 хвилин).

2. В миску вбиваю яйца, вливаю молоко, додаю сіль і розпушувач, перемішую віночком або міксером.

3. Борошно просівають і всипав у миску, додаю розм'якшене вершкове масло і перемішую.

3. Борошно просівають і всипав у миску, додаю розм'якшене вершкове масло і перемішую.

5. Форму для випікання змащую вершковим маслом, вливаю в неї більше половини тесту.

6. На тісто викладаю приготовлену начинку з капусти з м'ясом, рівномірно розподіляю її по всій формі.

7. Що залишилася частиною тіста заливаю начинку, відправляю форму в розігрітий до 200 градусів духовку на 40-50 хвилин.

8. Готовий пиріг дістаю з духовки і залишаю на 10-15 хвилин для охолодження, потім нарізаю шматочками і подаю до столу.