Пиріг з брусницею і сметаною
(покроковий рецепт з фото)
Пиріг з ягодами і сметанним кремом завжди вигідно виглядає і їсть. Пропоную варіант, як приготувати пиріг з брусницею і сметаною. Готується він просто, так що у вас обов'язково вийде!
Для приготування пирога можна використовувати як свіжі, так і заморожені ягоди, від цього випічка не буде менш смачною. Основою може бути дріжджове або пісочне тісто, кожен вибирає для себе сам за смаком. Читаємо рецепт і приступаємо до випічки прямо зараз!
- Молоко - 125 мілілітрів
- Яйце - 1 штука
- Цукор - 8 Ст. Ложок(3 ложки для тесту, 5 ложок для крему)
- Олія - 50 грам
- Сухі дріжджі - 5 грам
- Борошно - 250 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Крем - 300 грам
- Ванілін - 1 штука
- Брусниця - 1, 5 склянки
1. Масло розтоплюємо на водяній бані або в мікрохвильовій печі, переливаємо його в миску.
2. А поки підігріваємо трохи молоко (кипіти воно не повинно), всипаємо до нього дріжджі, все перемішуємо.
3. У миску до масла кімнатної температури додаємо молоко з дріжджами, яйце, цукор і щіпку солі, знову ретельно перемішуємо.
4. Просіваємо борошно, додаємо її порційно, виходить м'яке тісто.
5. Накриваємо готове тісто рушником, залишаємо його постояти при кімнатній температурі на 60 хвилин.
6. Форму для випічки змащуємо маслом, викладаємо в неї тісто, фурміруем своєрідні бортики, щоб начинка добре лежала і трималася. Ягоди промиваємо і викладаємо всередину на тісто, залишаємо все на 20 хвилин.
7. Відправляємо пиріг в розігріту до 180 градусів духовку на 35 хвилин.
8. У чашу міксера насипаємо сметану і цукор, додаємо ванільний цукор і починаємо все перемішувати.
9. Дістаємо пиріг з печі, чекаємо його повного остигання, після чого заливаємо сметанним кремом і подаємо до столу. Я люблю ще поставити пиріг в холодильник (після того як заллю кремом), щоб верх трохи схопився.