Рецепт Пиріг з брусницею і сметаною фото

Пиріг з брусницею і сметаною
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Тісто , Борошно , Ягоди , Молочні продукти , Брусниця
Веганські страви
На святковий стіл
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 8
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Пиріг з ягодами і сметанним кремом завжди вигідно виглядає і їсть. Пропоную варіант, як приготувати пиріг з брусницею і сметаною. Готується він просто, так що у вас обов'язково вийде!

Опис приготування:

Для приготування пирога можна використовувати як свіжі, так і заморожені ягоди, від цього випічка не буде менш смачною. Основою може бути дріжджове або пісочне тісто, кожен вибирає для себе сам за смаком. Читаємо рецепт і приступаємо до випічки прямо зараз!

  • Молоко - 125 мілілітрів
  • Яйце - 1 штука
  • Цукор - 8 Ст. Ложок(3 ложки для тесту, 5 ложок для крему)
  • Олія - 50 грам
  • Сухі дріжджі - 5 грам
  • Борошно - 250 грам
  • Сіль - 1 щіпка
  • Крем - 300 грам
  • Ванілін - 1 штука
  • Брусниця - 1, 5 склянки
пиріг з брусницею і сметаною - фото крок 1
1. Масло розтоплюємо на водяній бані або в мікрохвильовій печі, переливаємо його в миску.
пиріг з брусницею і сметаною - фото крок 2
2. А поки підігріваємо трохи молоко (кипіти воно не повинно), всипаємо до нього дріжджі, все перемішуємо.
пиріг з брусницею і сметаною - фото крок 3
3. У миску до масла кімнатної температури додаємо молоко з дріжджами, яйце, цукор і щіпку солі, знову ретельно перемішуємо.
пиріг з брусницею і сметаною - фото крок 4
4. Просіваємо борошно, додаємо її порційно, виходить м'яке тісто.
пиріг з брусницею і сметаною - фото крок 5
5. Накриваємо готове тісто рушником, залишаємо його постояти при кімнатній температурі на 60 хвилин.
пиріг з брусницею і сметаною - фото крок 6
6. Форму для випічки змащуємо маслом, викладаємо в неї тісто, фурміруем своєрідні бортики, щоб начинка добре лежала і трималася. Ягоди промиваємо і викладаємо всередину на тісто, залишаємо все на 20 хвилин.
пиріг з брусницею і сметаною - фото крок 7
7. Відправляємо пиріг в розігріту до 180 градусів духовку на 35 хвилин.
пиріг з брусницею і сметаною - фото крок 8
8. У чашу міксера насипаємо сметану і цукор, додаємо ванільний цукор і починаємо все перемішувати.
пиріг з брусницею і сметаною - фото крок 9
9. Дістаємо пиріг з печі, чекаємо його повного остигання, після чого заливаємо сметанним кремом і подаємо до столу. Я люблю ще поставити пиріг в холодильник (після того як заллю кремом), щоб верх трохи схопився.

Схожі рецепти