Пиріг «Сльози діви Марії»
(покроковий рецепт з фото)
Деякі види пирогів легко можуть замінити торти. Тільки треба вибрати підходящий варіант, яка б не поступався за смаковими якостями. І я знайшла такий рецепт: оригінальний, красивий і дуже смачний.
Вам буде цікаво дізнатися, як приготувати пиріг "сльози діви Марії" . Не знаю історію того, звідки пішла назва. Він складається з 4-х шарів: тісто, сирний шар, яблучна начинка і безе. Виходить поєднання солодкого і кислого з повітряною подушкою. Сподобається всім!
- Вершкове масло - 150 грам
- Крем - 150 грам
- Сир - 450 грам
- Яйця - 8 штук
- Яблуко - 4 штуки
- Борошно - 1 Склянка
- Цукор ванільний - 10 грам
- Крупа манна - 4 Ст. Ложки
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Обкладинка - 1, 5 чайних ложки
- Оцет - 1 Чайна ложка
Жовтки відокремте від білків. 4 жовтка змішайте з м'яким маслом, борошном, сметаною і гашеного содою оцтом.
Замішайте густе тісто.
Зробіть другий шар. Змішайте жовтки, що залишилися з манною крупою, склянкою цукру, ванільним цукром і сиром. Збийте суміш.
Форму для випічки трохи змастіть маслом. Влийте в неї тісто. Запікайте його в розігрітій духовці при 180 градусах протягом 15 хвилин.
Потім на тісто викладіть сирний шар. Яблука наріжте часточками, покладіть їх на сир. Посипте плоди цукром з корицею. Надішліть пекти пиріг на 25 хвилин при 170 градусах.
Тепер зробіть безе. Збийте білки з цукром, що залишився в пишну піну. Викладіть її на яблука.
Запікайте пиріг ще 25 хвилин при 160 градусах. Приємного чаювання!