Рецепт Пиріг «Сльози діви Марії» фото

Пиріг «Сльози діви Марії»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти , Сир , Яйця
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 8
Час приготування: 1 г. 15 хв.

Деякі види пирогів легко можуть замінити торти. Тільки треба вибрати підходящий варіант, яка б не поступався за смаковими якостями. І я знайшла такий рецепт: оригінальний, красивий і дуже смачний.

Опис приготування:

Вам буде цікаво дізнатися, як приготувати пиріг"Сльози діви Марії" . Не знаю історію того, звідки пішла назва. Він складається з 4-х шарів: тісто, сирний шар, яблучна начинка і безе. Виходить поєднання солодкого і кислого з повітряною подушкою. Сподобається всім!

  • Вершкове масло - 150 грам
  • Крем - 150 грам
  • Сир - 450 грам
  • Яйця - 8 штук
  • Яблуко - 4 штуки
  • Борошно - 1 Склянка
  • Цукор ванільний - 10 грам
  • Крупа манна - 4 Ст. Ложки
  • Сода - 0, 5 чайних ложки
  • Обкладинка - 1, 5 чайних ложки
  • Оцет - 1 Чайна ложка
пиріг
Жовтки відокремте від білків. 4 жовтка змішайте з м'яким маслом, борошном, сметаною і гашеного содою оцтом.
пиріг
Замішайте густе тісто.
пиріг
Зробіть другий шар. Змішайте жовтки, що залишилися з манною крупою, склянкою цукру, ванільним цукром і сиром. Збийте суміш.
пиріг
Форму для випічки трохи змастіть маслом. Влийте в неї тісто. Запікайте його в розігрітій духовці при 180 градусах протягом 15 хвилин.
пиріг
Потім на тісто викладіть сирний шар. Яблука наріжте часточками, покладіть їх на сир. Посипте плоди цукром з корицею. Надішліть пекти пиріг на 25 хвилин при 170 градусах.
пиріг
Тепер зробіть безе. Збийте білки з цукром, що залишився в пишну піну. Викладіть її на яблука.
пиріг
Запікайте пиріг ще 25 хвилин при 160 градусах. Приємного чаювання!

Схожі рецепти