Пиріг на кефірі з вишнею
(покроковий рецепт з фото)
Простий у виконанні і за інгредієнтами, але тим не менше дуже смачний пиріг для сімейного чаювання. Готується тісто дуже швидко, виходить завжди, і цей рецепт буде для вас паличкою-виручалочкою.
Смачний і простий пиріг з вишнею для домашнього чаювання вийде спекти навіть у початківця кулінара. Рецепт приготування пирога на кефірі з вишнею нескладний, інгредієнти знадобляться прості. Вишню можна використовувати або свіжу, або заморожену. Після того, як видаліть кісточки або розморозити ягоди, не забудьте викласти вишню на сито, нехай стече сік.
- Вишня без кісточок - 200 грам
- Яйце - 3 штуки
- Кефір - 1 Склянка
- Цукор - 1 Склянка
- Борошно пшеничне - 1 Склянка
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Розпушувач для тіста - 1, 5 чайних ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Ванільний цукор - 0, 5 чайних ложки

Збиваємо яйця з цукром. Можна збивати або міксером, або віночком. Збиваємо хвилини 2.

Наливаємо до яєчної маси кефір, сіль, ванільний цукор і рослинне масло. Перемішуємо.

Змішаємо розпушувач з просіяного борошном, додамо в отриману масу. Тісто розділяється на дві частини.

Форму для випічки можна змастити вершковим маслом або застелити пергаментом. Наливаємо половину тесту і викладаємо поверх нього вишню. Якщо вишня кисла, присипте її злегка цукром.

І виливаємо зверху на вишню другу частину тесту.

Випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці 40-45 хвилин. Якщо у вас силіконова форма, час збільшиться. Перевіряємо готовність дерев'яною зубочисткою.

Пиріг виймаємо з форми, коли він злегка охолоне. Нарізаємо і подаємо до столу.