Піца в батоні
(покроковий рецепт з фото)
Піца вже стала інтернаціональним стравою, кожен готує її по своєму смаку за різними начинками і видами тіста. А я пропоную рецепт, як приготувати піцу в батоні! Це не менш смачно і просто!
Перевага цього рецепта в тому, що не потрібно готувати тісто і витрачати на це час. Проте піца на чіабатта або батоні виходить неймовірно смачною завдяки соусу і розплавленої моцареллі. Начинку можна змінювати на свій смак.
- Салями - 60 грам (пепероні)
- Чіабатта - 1-2 штук (або звичайний батон)
- Помідори черрі - 600-700 грам
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Часник - 2 зубчики
- Цибуля - 1 штука (невеликий)
- Томатна паста - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль, чорний перець - За смаком
- Моцарелла - 1, 5 склянки
- Базилік - 1 пучок
1
Наріжте цибулю тонкими півкільцями, видавіть часник і обсмажте в оливковій олії до м'якості протягом 6 хвилин.
2
Потім додайте томатну пасту, пару хвилин тушкуйте і відправте в сковороду роздавлені руками помідори черрі, цукор, сіль і перець. Готуйте соус 15-18 хвилин.
3
Розігрійте духовку до 220 градусів. Розріжте батон або чіабатту уздовж, викладіть на деко і запечіть в духовці протягом 10 хвилин до хрусткої скоринки.
4
На кожну половину батона викладіть соус, потім половину моцарелли, тонко нарізану салямі і залишок моцарели.
5
Запікайте в духовці, поки сир не розплавиться і не підсмажиться. Подавайте, прикрасивши листям базиліка.