Рецепт «Песочники» з чорницею фото

«Песочники» з чорницею
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Ягоди, Пісочне тісто, Чорниця
Вегетаріанське харчування
Для дітей, На святковий стіл, Літні, Десерт, Фуршет
Випічка, Солодке, Печиво

Печиво з чорницею - це справжнє солодке задоволення до чаю! ніжне, розсипчасте тісто і улюблені ягоди. Повірте, ці пісочники зачарують усіх не тільки смаком, але і зовнішнім виглядом! запрошую!

Формування печива дуже проста, але в той же час цікава. Звичайно, ягоду можна взяти будь-яку або зробити мікс з декількох видів. В будь-якому випадку, вийти надзвичайно смачно. Як приготувати "пісочники" з чорницею читайте в покроковому рецепті.

  • Борошно пшеничне - 300 грам
  • Цукор - 130 грам
  • Вершкове масло - 150 грам
  • Куряче яйце - 1 штука
  • Сіль - щіпка
  • Жовток яйця - 1 штука
  • Чорниця - 100-150 грам
  • Джем (мідь) - 3 Ст. Ложки
«Песочники» з чорницею - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Ягоди помийте.
«Песочники» з чорницею - фото крок 2
Борошно просійте і перемішайте з цукром.
«Песочники» з чорницею - фото крок 3
Масло кімнатної температури додаємо в борошно і перетираємо руками в крихту.
«Песочники» з чорницею - фото крок 4
Яйце збийте з дрібкою солі і додайте в борошняну суміш.
«Песочники» з чорницею - фото крок 5
Замісити гладке тісто. Скатайте в шар.
«Песочники» з чорницею - фото крок 6
Покладіть в пакет і трохи притисніть. Так тісто охолоне рівномірно. Приберіть тісто в холодильник на 25-30 хвилин.
«Песочники» з чорницею - фото крок 7
Охолоджене тісто розкачати в пласт 0, 5-0, 7 см. Товщиною. Візьміть дві формочки різного діаметру (можна склянки) і виріжте кола з тіста більшою формочкою. Потім з половини гуртків зробіть кільця меншою формочкой. Коло змащуємо жовтком і зверху кладемо кільце. Маленькі вирізки - залишки теж можна змастити жовтком і запекти.
«Песочники» з чорницею - фото крок 8
Наповніть печиво чорницею і полийте медом або джемом. Верхній бортик теж змастіть жовтком.
«Песочники» з чорницею - фото крок 9
Випікайте печиво в розігрітій до 180 градусів духовці 15-18 хвилин. Потім остудіть.
«Песочники» з чорницею - фото крок 10
Наші "песочники" з чорницею готові!
«Песочники» з чорницею - фото крок 11
Смачного!

Схожі рецепти