«Песочники» з чорницею
(покроковий рецепт з фото)
Печиво з чорницею - це справжнє солодке задоволення до чаю! ніжне, розсипчасте тісто і улюблені ягоди. Повірте, ці пісочники зачарують усіх не тільки смаком, але і зовнішнім виглядом! запрошую!
Формування печива дуже проста, але в той же час цікава. Звичайно, ягоду можна взяти будь-яку або зробити мікс з декількох видів. В будь-якому випадку, вийти надзвичайно смачно. Як приготувати "пісочники" з чорницею читайте в покроковому рецепті.
- Борошно пшеничне - 300 грам
- Цукор - 130 грам
- Вершкове масло - 150 грам
- Куряче яйце - 1 штука
- Сіль - щіпка
- Жовток яйця - 1 штука
- Чорниця - 100-150 грам
- Джем (мідь) - 3 Ст. Ложки
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Ягоди помийте.
Борошно просійте і перемішайте з цукром.
Масло кімнатної температури додаємо в борошно і перетираємо руками в крихту.
Яйце збийте з дрібкою солі і додайте в борошняну суміш.
Замісити гладке тісто. Скатайте в шар.
Покладіть в пакет і трохи притисніть. Так тісто охолоне рівномірно. Приберіть тісто в холодильник на 25-30 хвилин.
Охолоджене тісто розкачати в пласт 0, 5-0, 7 см. Товщиною. Візьміть дві формочки різного діаметру (можна склянки) і виріжте кола з тіста більшою формочкою. Потім з половини гуртків зробіть кільця меншою формочкой. Коло змащуємо жовтком і зверху кладемо кільце. Маленькі вирізки - залишки теж можна змастити жовтком і запекти.
Наповніть печиво чорницею і полийте медом або джемом. Верхній бортик теж змастіть жовтком.
Випікайте печиво в розігрітій до 180 градусів духовці 15-18 хвилин. Потім остудіть.
Наші "песочники" з чорницею готові!
Смачного!