Печиво «шоколадне бажання»
(покроковий рецепт з фото)
Перед цим печивом неможливо встояти: хрустке зверху і м'яке всередині, ніжна креязик прошарок і гіркий ганаш. Печиво "шоколадне бажання" якнайкраще підійде до ранкової чашки кави.
Печиво "шоколадне бажання" - мрія шокоголіков. Дуже смачне шоколадне тісто, ніжна шоколадна прошарок і ганаш з гіркого шоколаду - все разом робить цю випічку ідеальної. Спекти таке печиво на своїй кухні зовсім нескладно і, виконуючи вказівки мого фоторецепти, ви отримаєте чудове, шалено смачне печиво. Але якщо ви ласун, тесту для печенек робіть подвійну порцію. А як приготувати печиво "шоколадне бажання", читайте нижче.
- Борошно пшеничне - 100 грам
- Вершкове масло - 75 грам
- Вершки - 100 мілілітрів(25 мл - в ганаш, 75 мл - для крему)
- Гіркий шоколад - 100 грам(50 г - в тісто, 50 г - в ганаш)
- Цукор - 125 грам
- Ванільний цукор - 25 грам
- Яйце - 1 штука
- Какао - 50 грам
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Білий шоколад - 150 грам
- Горіхи - 100 грам
Насамперед необхідно розтопити 50 грам гіркого шоколаду з маслом. Потім його трохи остудіть.
У мисці змішуємо борошно, какао, розпушувач і сіль.
Потім збиваємо яйце зі звичайним цукром і ванільним до збільшення в 2-3 рази.
Далі вливаємо шоколадну масу тонкою цівкою в яєчну і акуратно перемішуємо лопаткою.
Потім вводимо в рідке тісто борошняну суміш в кілька прийомів.
Замішуємо м'яке тісто, потім формуємо з нього ковбаску, загортаємо її в харчову плівку і відправляємо на 1 час в холодильник.
Тим часом приготуємо крем: розтопити на маленькому вогні білий шоколад і вершки, розмішати. Готовий крем необхідно остудити.
Шоколадну ковбаску розрізаємо на однакові брусочки (18-22 штук). Брусочки можна злегка приплюснути. Викладаємо їх на деко, застелений папером.
Випікаємо печиво в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці 10-15 хвилин. Але обов'язково стежте за своїм печивом. Часу може знадобитися і менше.
Змащуємо половину печива товстим шаром крему і накриваємо другою половиною.
Тепер готуємо ганаш: потрібно розтопити гіркий шоколад з вершками.
Вмочуємо печиво-сендвіч в ганаш (або поливаємо їм) і посипаємо будь-якими подрібненими горіхами. Ставимо на холод.
Печиво "шоколадне бажання" готово. Смачного!