Печиво «примха» Містраль
(покроковий рецепт з фото)
Поділюся з вами рецептом того, як приготувати печиво "блажь" Містраль, яке ви могли бачити в магазині. Воно дуже м'яке, тане в роті і має кілька варіантів добавок.
Ми з вами зробимо його з сушеної журавлиною. По суті, це вівсяне печиво, але з невеликим секретом. Замість пластівців будемо використовувати вівсяну муку, а пекти все буде всього 15 хвилин. Саме тому вийде повітряна структура, а не така жорстка, як у звичній випічки цього виду.
- Борошно пшеничне - 0, 5 склянки
- Борошно вівсяне - 2 склянки
- Цукор - 100 грам
- Вершкове масло - 50 грам
- Крем - 50 грам
- Яйце - 1 штука
- Мед - 2 Ст. Ложки
- Журавлина сушена - 50 грам
- Розпушувач - 0, 5 чайних ложки
Масло розтопіть і змішайте його з медом.
В іншій мисці збийте яйце з цукром, а потім змішайте з масляною сумішшю.
Додайте в масу сметану, перемішайте до єдиної консистенції.
Окремо просійте обидва види борошна з розпушувачем. Потім акуратно вмішати їх в масу.
Замішайте тісто. Всипте в нього журавлину. Залиште його на 30 хвилин в холодильнику, потім обомніте його, додавши трохи борошна.
Розігрійте духовку до 180 градусів. З тіста сформуйте маленькі коржі.
Запікайте печиво 15-20 хвилин. Приємного чаювання!