Печиво на йогурті
(покроковий рецепт з фото)
Чудовий варіант домашньої випічки. Особливо оцінять діти.
Замість вишні можна додати будь-які інші сухофрукти, горішки.
- Йогурт - 180 мілілітрів
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Цукор - 6 Ст. Ложок
- Сушена вишня - 50 грам
- Борошно пшеничне - 2 склянки
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Вершкове масло - 100 грам
- Яйце - 1 штука
Борошно двічі просіяти. Додати цукор, сіль, розпушувач і перемішати. Масло вершкове нарізати кубиком і викласти на борошно.
Змішайте борошно з маслом до утворення борошняної крихти.
Додайте яйце і йогурт. У мене йогурт домашній, досить рідкий.
Замісити однорідне тісто. Робити це краще міксером. Чим менше контакту теплих рук з маслом, тим краще. Додайте вишню без кісточок. У мене в'ялена вишня.
З отриманого тесту мокрими руками сформуйте невеликі кульки. Висадіть їх на деко і запечіть в гарячій духовці при 200 градусах до румяности. Час випічки 15-20 хвилин.
Подайте до столу остиглими. Цукора в тесті щодо мало, але печиво виходить солодким за рахунок в'яленої вишні.