Печиво «Арлетт»
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 8
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Сьогодні пропоную рецепт смачного листкового печива з карамельною скоринкою, яке називається"Арлетт" , достовірно не знаю історію його появи, але рецептом поділюся охоче.
Опис приготування:
Приготувати печиво"Арлетт" зовсім н складно, дивіться покрокову рекомендацію до рецептом і радуйте своїх рідних смачною випічкою.
- Борошно - 170 грам(120 грам в тісто, 50 грам - для прослаіванія)
- Вершкове масло - 165 грам(40 грам - в тісто, 125 грам для прослаіванія)
- Сіль - 1 щіпка
- Холодна вода - 1, 5-3 Ст. Ложки (кількість води залежить від вологості борошна)
- Цукровий пісок - 50 грам
- Обкладинка - 2 грами
Підготуйте інгредієнти.
Покладіть в миску 40 г масла і борошно.
Перетріть борошно з маслом у вологу крихту.
Додайте холодну воду, кількість води (від 1, 5 до 3-х ст. Ложок) залежить від вологості борошна.
Зберіть тісто в кулю, загорніть в пакет і приберіть в морозильну камеру на 30 хвилин.
Масло і борошно для прослаіванія порубати ножем, зберіть в кулю і теж приберіть в холодильник на 30 хвилин.
Розкачайте тісто дуже тонко.
Викладіть на тісто олійно-борошняну суміш і рівномірно розрівняйте по всій поверхні тіста.
Підверніть краю тесту до центру.
Підверніть до центру вузькі краю тесту.
Акуратно, без натиску, розкачайте тісто в одному напрямку.
Викладіть на тісто суміш цукру і кориці рівномірним шаром.
Підверніть краю тесту до центру.
Зробіть ще один подворот тесту, виходить подоба рулету.
Розріжте тісто на 8-10 частин.
Кожен шматочок розкачайте качалкою або прямо долонею перетворите в тонкий корж, покладіть на лист для випічки, випікайте при температурі 180 градусів 10-15 хвилин в залежності від товщини печива.
Виходить злегка хрустке печиво з приємною карамельної скоринкою, з ароматом і смаком кориці, на вигляд може бути і не дуже гарне, але таке смачне, наливайте чай-каву і пробуйте, це смачно!