Печиво «Арлетт»
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні пропоную рецепт смачного листкового печива з карамельною скоринкою, яке називається "арлетт", достовірно не знаю історію його появи, але рецептом поділюся охоче.
Приготувати печиво "арлетт" зовсім н складно, дивіться покрокову рекомендацію до рецептом і радуйте своїх рідних смачною випічкою.
- Борошно - 170 грам(120 грам в тісто, 50 грам - для прослаіванія)
- Вершкове масло - 165 грам(40 грам - в тісто, 125 грам для прослаіванія)
- Сіль - 1 щіпка
- Холодна вода - 1, 5-3 Ст. Ложки (кількість води залежить від вологості борошна)
- Цукровий пісок - 50 грам
- Обкладинка - 2 грами

Підготуйте інгредієнти.

Покладіть в миску 40 г масла і борошно.

Перетріть борошно з маслом у вологу крихту.

Додайте холодну воду, кількість води (від 1, 5 до 3-х ст. Ложок) залежить від вологості борошна.

Зберіть тісто в кулю, загорніть в пакет і приберіть в морозильну камеру на 30 хвилин.

Масло і борошно для прослаіванія порубати ножем, зберіть в кулю і теж приберіть в холодильник на 30 хвилин.

Розкачайте тісто дуже тонко.

Викладіть на тісто олійно-борошняну суміш і рівномірно розрівняйте по всій поверхні тіста.

Підверніть краю тесту до центру.

Підверніть до центру вузькі краю тесту.

Акуратно, без натиску, розкачайте тісто в одному напрямку.

Викладіть на тісто суміш цукру і кориці рівномірним шаром.

Підверніть краю тесту до центру.

Зробіть ще один подворот тесту, виходить подоба рулету.

Розріжте тісто на 8-10 частин.

Кожен шматочок розкачайте качалкою або прямо долонею перетворите в тонкий корж, покладіть на лист для випічки, випікайте при температурі 180 градусів 10-15 хвилин в залежності від товщини печива.

Виходить злегка хрустке печиво з приємною карамельної скоринкою, з ароматом і смаком кориці, на вигляд може бути і не дуже гарне, але таке смачне, наливайте чай-каву і пробуйте, це смачно!