Печінковий пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Приготуйте особливий, вишуканий, незвичайно ніжний і смачний печінковий пиріг! Цього разу готувати буду з курячої печінки. Ви ж, при бажанні, можете брати і свинячу, і яловичу.
Печінковий пиріг з курячої печінки подавайте холодним окремо або зі свіжими овочами, за бажанням прикрасивши зеленню. Готовий пиріг можна зберігати в холодильнику 2-3 дня, обов'язково накривши його харчовою плівкою, щоб він не підсихав. На зрізі пиріг повинен бути рожевого кольору.
Для того, щоб позбутися специфічного запаху і гіркоти в смаку, замочіть печінку в молоці на півгодини, а тільки потім приступайте до приготування страв з неї.
- Печінка куряча - 250 грам
- Вершкове масло - 125 грам
- Яйце - 3 штуки(1 в тісто, 0, 5 для змазування тіста, 1, 5 в начинку)
- Борошно - 250 грам
- Ром світлий - 20 мілілітрів
- Luk-salotų - 50 грам
- Вершки 22 % - 300 мілілітрів
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Перець чорний мелений - 1 Чайна ложка
- Ізюм темний - 20 грам
- Часник - 1 зубчик
- Петрушка сушена - 2 чайних ложки
1. Для початку приготуйте тісто. Продукти для нього дістаньте їх з холодильника заздалегідь, т. До. Вони не повинні бути холодними. Збийте розм'якшене вершкове масло з сіллю і перцем за допомогою міксера.
2. Далі додайте до цієї суміші 1 яйце і продовжуйте збивати до отримання легкої крему.
3. До отриманої кремообразной маси додайте просіяне борошно і 2 ст. Ложки крижаної води, дуже швидко замісіть тісто. Тісто покладіть в холодильник на 30 хвилин, попередньо обернувши харчовою плівкою. Коли тісто охолоне, на пергаменті для запікання розкачайте з нього коло товщиною близько 0, 5 см. Розкатаний пласт тесту перекладіть у форму. Перш ніж випікати, витримаєте форму з тестом в холодильнику ще 30 хвилин (можна в морозилці 10 хвилин).
4. Дістаньте форму з тестом з холодильника, відразу поставте її в розігріту духовку. Випікайте 15-20 хвилин при 180 градусах, після чого змажте основу для пирога ½ яйця (яке попередньо збийте, щоб перемішалися білок і жовток). Продовжуйте випікати ще 5 хвилин. Яйце при випіканні перетвориться в міцну плівку, яка ізолює тісто від начинки, щоб воно не намокли. Відразу після випікання акуратно приберіть виступаючі з форми краю тесту.
5. З'єднайте в маленькому сотейнику або каструлі родзинки, ром (можна замінити коньяком) і 1 ст. Ложку води. Доведіть все це до кипіння і остудіть. Ізюм рівномірно викладіть на спечену основу для пирога (рідина не виливайте).
6. З ретельно вимитого печінки, видаліть плівку і все жилки. Поріжте її на невеликі шматки і подрібніть в блендері з цибулею і часником до отримання однорідної маси. Додайте туди ж 1, 5 яйця, рідина, що залишилася від родзинок, вершки, сіль, перець і сушену петрушку. Все це добре збийте в блендері.
7. Акуратно вилийте начинку на охолоджену основу з родзинками. Вона не повинна доходити до країв форми приблизно на 0, 5-1 см.
8. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці близько 30 хвилин. Dostan'te і прохолодний. Печінковий пиріг готовий!