Рецепт Паска фото

Паска
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Фрукти , Сухофрукти , Здобне дрожевое тісто , Ізюм
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл , Пасха
Випічка , Солодке
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 6 г. 10 хв.

Великдень - це найсвітліший, найбільше свято всіх православних, його відзначають у всьому світі. Існує багато різновидів пасок. Розповідаю, як приготувати паску.

Опис приготування:

Яке ж свято без пасок і фарбованих яєць? Кожна господиня може запропонувати свій рецепт випічки і прикраси. Випічку роблять на основі дріжджового тіста, з додаванням спецій, сухофруктів, горіхів та іншого.

  • Молоко - 375 грам
  • Сухі дріжджі - 25 грам
  • Цукровий пісок - 1, 5 склянки
  • Борошно - 1 кілограм
  • Яйця - 6 штук
  • Екстракт ванілі - 4 чайних ложки
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Вершкове масло - 250 грам
  • Ізюм - 150 грам
  • Цукрова пудра - 400 грам
  • Апельсиновий сік - За смаком (сік двох апельсинів)
  • Гаряча вода - 100 мілілітрів
1
Підігрійте трохи молоко і перелийте його в миску, додайте столову ложку цукрового піску і дріжджі, накрийте миску харчовою плівкою і відставте в сторону на десять хвилин. Додайте 100 грам борошна і перемішайте, накрийте рушником і залиште на 40-60 хвилин.
2
Ізюм замочіть у воді на 15 хвилин, потім викладіть на паперові серветки. Мартенс відділи Желтков, потім збийте курячі білки до утворення міцних верхів.
3
Розтопити вершкове масло і остудіть його. У миску викладіть решту борошна, охолоджене вершкове масло, курячі жовтки, збиті білки і опару.
4
Замісити тісто і накрийте його, залиште при кімнатній температурі на 90 хвилин, потім додайте висушений ізюм.
5
Форми для випічки заповніть на 1/3 тестом, накрийте їх рушником або харчовою плівкою, наполягайте 90 хвилин.
6
Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці близько 45 хвилин. Готові паски дістаньте з духовки і викладіть для охолодження.
7
Видавіть сік двох апельсинів, додайте цукрову пудру і гарячу воду, збийте до утворення однорідної суміші. Змастіть глазур'ю остиглі паски і залиште для застигання.

Схожі рецепти