Паска з сиру
(покроковий рецепт з фото)
Чи можуть покупні паски зрівнятися з домашньою випічкою? однозначно немає! Тому давайте спечемо до свята смачні і легкі в приготуванні паски. Порадуємо себе, близьких ... Ну, і гостей звичайно ж.
Красиві і смачні домашні паски до великого свята ... Що може бути краще і смачніше? Навіть якщо ви тільки починаєте свою кулінарну діяльність, ви легко зможете приготувати такі паски за допомогою цього досить простого рецепту. Тісто для цих пасок готується без дріжджів, але паски все одно вийдуть ароматними і смачними. Спробуйте хоч раз спекти паски за цим рецептом, і, я впевнена, вони вам сподобаються. Завдяки сиру паску буде досить щільним і ситним. Рецепт з поетапними фото я наводжу нижче, і тепер ви будете знати, як приготувати паску з сиру.
- Сир - 600 грам
- Вершкове масло - 250 грам
- Яйце - 6 штук(5 - в тісто, 1 білок залишаємо для глазурі)
- Борошно - 3, 5-4 склянки
- Цукор - 1, 5 склянки(1 - в тісто, 0, 5 - для глазурі)
- Розпушувач - 15 грам
- Лимон - 1/2 штуки
- Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
- Ізюм - 1/2 склянки
- Цукати - 1/2 склянки
- Сіль - 1 щіпка
Розтираємо яйця зі звичайним і ванільним цукром до зникнення крупинок.
Розтоплюємо і охолоджуємо вершкове масло, видавлюємо сік з половинки лимона. Додаємо масло, сік і дрібку солі до яєць, ретельно розмішуємо.
Додаємо в отриману масу сир. Можна попередньо його подрібнити блендером, а можна подрібнювати-перетирати вже разом з яєчно-масляною масою. Грудочок у нас не повинно бути!
А тепер починаємо додавати борошно, змішану з розпушувачем. Тісто у нас повинно бути еластичним і досить густим.
А тепер можна розділити тісто на дві частини і одну частину пасок зробити з цукатами.
А другу частину - з промитими і обсушеним родзинками. Додайте родзинки, цукати, перемішайте тісто, щоб цукати і родзинки рівномірно розподілилися.
Розкладаємо тісто по формах для випічки. Силіконові форми змащувати не треба, а металеві змастіть маслом і злегка присипте борошном. Випікаємо паски в розігрітій до 180 градусів духовці хвилин 40-50. Готовність перевіряємо дерев'яною зубочисткою.
Приготуємо глазур для пасок, збиваємо білок з цукром до повного розчинення крупинок і отримання пишної і стійкою маси.
Змащуємо паски глазур'ю тільки після того, як вони охолонуть. Посипаємо цукровою різнобарвною посипкою.