Рецепт Паска важкий фото

Паска важкий
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На святковий стіл, Пасха
Випічка

На замітку любителям кулінарних експериментів пропоную вельми простий варіант, як приготувати паску важкий безопарний. Дуже смачний і неймовірно ароматний виходить, пробуйте!

Цей простий рецепт паски важкого зручний тим, що тісто замішується на ніч, а випікається все вранці. Такий варіант прекрасно підійде зайнятим господаркам.

1. Для початку в глибоку миску просійте борошно.

2. Дріжджі розчиніть у невеликій кількості теплої води з дрібкою цукру.

3. Розтопити вершкове масло, остудіть його трохи.

4. Збийте окремо 2 яйця і 1 жовток, додавши дрібку солі.

5. З'єднайте масло, яйця, воду, що залишилася і цукор з борошном. Замісити тісто щільне без грудочок.

6. Використовувати в рецепті приготування паски важкого можна традиційний родзинки, а також курагу, цукати і горіхи. Для аромату додайте ваніль, кардамон, цедру лимона і апельсина. Ще раз як слід перемішайте тісто до однорідності.

7. Накрийте його чистим рушником і залиште на ніч в теплому і сухому місці.

8. На ранок ще раз як слід вимісіть тісто, викладіть його в формочки, змащені маслом, наповнюючи їх приблизно на третину.

9. Залиште ненадовго, щоб тісто піднялося, а зверху з'явилися бульбашки.

10. Розігрійте духовку до 190 градусів, Відведіть туди форми.

11. Залежно від обсягу, паску важкий в домашніх умовах буде готовий через 25-40 хвилин.

Після зверху можна змастити улюбленої глазур'ю, збитим білком або прикрасити кондитерської посипкою.

Усередині паску виходить досить щільним, але при цьому ніжним і дуже смачним.

Смачного!

  • Вода - 350 мілілітрів
  • Дріжджі - 50 грам
  • Борошно - 1 кілограм (приблизно)
  • Вершкове масло - 125 грам
  • Яйце - 3 штуки
  • Цукор - 125 грам
  • Сіль - 1 щіпка
  • Сухофрукти і цукати - 1 За смаком
Цей простий рецепт паски важкого зручний тим, що тісто замішується на ніч, а випікається все вранці. Такий варіант прекрасно підійде зайнятим господаркам.

1. Для початку в глибоку миску просійте борошно.

2. Дріжджі розчиніть у невеликій кількості теплої води з дрібкою цукру.

3. Розтопити вершкове масло, остудіть його трохи.

4. Збийте окремо 2 яйця і 1 жовток, додавши дрібку солі.

5. З'єднайте масло, яйця, воду, що залишилася і цукор з борошном. Замісити тісто щільне без грудочок.

6. Використовувати в рецепті приготування паски важкого можна традиційний родзинки, а також курагу, цукати і горіхи. Для аромату додайте ваніль, кардамон, цедру лимона і апельсина. Ще раз як слід перемішайте тісто до однорідності.

7. Накрийте його чистим рушником і залиште на ніч в теплому і сухому місці.

8. На ранок ще раз як слід вимісіть тісто, викладіть його в формочки, змащені маслом, наповнюючи їх приблизно на третину.

9. Залиште ненадовго, щоб тісто піднялося, а зверху з'явилися бульбашки.

10. Розігрійте духовку до 190 градусів, Відведіть туди форми.

11. Залежно від обсягу, паску важкий в домашніх умовах буде готовий через 25-40 хвилин.

Після зверху можна змастити улюбленої глазур'ю, збитим білком або прикрасити кондитерської посипкою.

Усередині паску виходить досить щільним, але при цьому ніжним і дуже смачним.

Смачного!

Схожі рецепти